A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Леся Українка - Агрономічне

Дата: 12.05.2021 13:23
Кількість переглядів: 194

Є люди, як свічки, – згоряють
І відходять в небуття.
Є люди, як зірки, горять
І світять все життя.

Такою зіркою є видатна поетеса Леся Українка. Традиційно напередодні річниці від дня народження видатної поетеси Лариси Петрівни Косач відбуваються літературно-мистецькі заходи, мета яких – засвідчити шану та пам’ять про талановиту жінку, прищепити любов до її творчості юному поколінню.

Учні та вчителі Агрономічненської СЗШ І-ІІІ ступенів долучилися до святкування 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Учителі української мови та літератури провели цикл заходів, присвячених її життю та творчості.

Щоб дізнатися про багатогранну творчу особистість відомої українки, незгасимий вогонь її таланту, школярі створили листівки та малюнки до її творів, узяли участь у фотоквесті «Життя та творчість Лесі Українки», переглянули документальний фільм Богдана Голеня «Леся Українка». Семикласники побували в ролі детективів і пройшли шляхами Лесиної долі, узявши участь у квесті «Клуб детективів».

Надзвичайно емоційно звучала поезія великої Українки з уст декламаторів під час конкурсу читців під назвою «Рядки, що зачепили душу». Усі учасники продемонстрували майстерне виконання своїх улюблених віршів таких, як «Літо краснеє минуло», «Вечірня година», «Конвалія», До мого фортепіано» , «І все-таки до тебе думка лине», «Зима», уривки з «Лісової пісні» та багато інших.

Письменниця була щедра душею, красива, ніжна жінка, яка прагнула кохати і вміла дарувати щастя та любов. Але в особистому житті у неї було багато страждань. Учасники літературної години «Кохання в серці Лесі Українки» змогли занурилися в складний світ людських взаємин.

Лариса Петрівна прожила прекрасне й складне життя. Їй доля подарувала щастя залишити слід на землі. Микола Бажан сказав: «В історії світової літератури важко знайти таке ім’я, яке дорівнювало б її таланту, мудрості, проникливості й значущості». Про Лесю Українку можна багато цікавого розповісти й дізнатися. Її життя – героїчна легенда, яку творила вона, перемагаючи важку хворобу. Справжня донька Прометея, як назвали її люди!

Тож знаймо про неї, гордімося нею, берімо все найкраще від неї!

Зонюк Тетяни фотоквест


Учитель української мови та літератури

Наталія Лаптєєва



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень