A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Я житиму сльозою серед співів

Дата: 12.05.2021 13:29
Кількість переглядів: 198

У лютому вся культурна громадськість святкує 150-ту річницю від Дня народження славетної письменниці, нареченої іменем свого народу, – Леся Українка. Вона належить до славнозвісної тріади митців – Шевченко, Франко, Леся Українка, творчість яких давно переросла рамки свого часу й увійшла до золотої скарбниці української літератури.

З нагоди ювілею у Медвеже-Вушківській середній загальноосвітній школі I-III ступенів відбувся захід «Я житиму сльозою серед співів». На захід було запрошено шестикласників. Під час цього незабутнього проникливого свята звучала неповторна поезія Лесі, що розповіла присутнім про «життя серця» великої Українки. Родзинкою заходу стало звернення до епістолярної спадщини сучасників письменниці – родичів, друзів, знайомих. З листів присутні дізнавалися про найпотаємніше, особисте – цікавинки життєпису, характер Лесі, важливі події. Центральною постаттю заходу стала сама Леся Українка, вірші якої виконували учні.

Особливо сподобалася шестикласникам літературна вікторина за творчістю поетеси. Найактивніші учасники отримали солодощі.

Проведений виховний захід став ще однією сходинкою до пізнання генія. Головне, що така подія об'єднала учнів, які вкотре переконалася в невмирущості Лесиного слова:

Ні! Я жива, я буду вічно жити,

Я в серці маю те, що не вмирає…


Ірина Чичкалюк

Вчитель української мови та літератури

Медвеже-Вушківської СЗШ І-ІІІ ступенів


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень