A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Круглий стіл

Дата: 05.08.2021 08:47
Кількість переглядів: 166

29 липня відбувся «круглий стіл» з заступником голови Вінницької державної адміністрації Каменщук Тетяною  та з начальниками відділів освіти, культури, молоді, туризму та спорту територіальних громад. Участь у вищезазначеному заході прийняв начальник відділу Грустілін Олександр Олегович.
На зустрічі обговорено заходи Обласної цільової програми національно-патріотичного виховання на 2021-25 р.р. та основні напрямки, форми та проблематику патріотичного виховання молоді вцілому.
Сучасна молодь повинна стати тією рушійною силою, яка здатна змінити майбутнє країни на краще. Саме тому необхідно якнайбільше приділити уваги національно-патріотичному вихованню молодих людей, їх національної свідомості, ідентичності, формування громадянської позиції.
Учасники заходу напрацювали проект районного плану заходів з національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання молоді. Так, у серпні-вересні планується проведення інструктивно-методичних зборів з учителями предмету «Захист України», до кінця року – організація кущових конкурсів «Козацькі забави», фестиваль патріотичної пісні та фестиваль Пам’яті.
Серед розглянутих питань було питання щодо підготовки навчальних закладів до 2021-2022 навчального року та стан організації заходів пожежної безпеки та системи шкільного харчування.
Керівники доповіли, що у територіальних громадах на разі зроблено перші організаційні заходи з реалізації проектів в рамках програми «Спроможна школа для кращих результатів», кошти по якій надходять з державного бюджету та частково з місцевого бюджету. За інформацією Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА у рамках реалізації цієї державної програми 35 закладів загальної середньої освіти Вінницької області цьогоріч отримають із державного бюджету 39 млн. 11 тис. 862 грн.
Також звернено увагу фахівців до необхідності активізації процесу проходження опитування педагогами всіх закладів освіти «Цифрограму для педагогів», адже така форма роботи значно підсилить знання з питань інформаційно-комунікаційної обізнаності та допоможе визначити сильні сторони та «дельти» з цього напряму.
До відома, Вінницькою районною державною адміністрацією ініційовано проведення анкетування серед учнів та молоді щодо визначення їхніх сучасних ціннісних орієнтирів, результати якого будуть покладені в основу доповіді на ІІ-ій Міжнародній науково-практичній конференції «Обдаровані діти - скарб нації» приуроченій до #30_річчя_Незалежності_України.
У підсумку учасники «круглого столу» поділилися власними візіями та визначили спільні освітні орієнтири на 2021-22 н.р.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень