A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Туризм як стимул розвитку Агрономічної громади

Дата: 15.09.2021 09:26
Кількість переглядів: 298

Наша громада має величезний потенціал для розвитку місцевого туризму. За нинішніх умов зростає зацікавленість туристів до подорожей Україною, дослідження її історико-культурної спадщини та природи. І саме Подільський регіон, до складу якого входить наша громада, має у цьому плані всі можливості - велетенський історичний, культурний та рекреаційний потенціал. Для сіл Агрономічної громади розвиток туризму може стати ще одним рушієм розвитку економіки та підвищення інвестиційної привабливості ОТГ.
Саме тому спільно із Лука-Мелешківською громадою та Вінницької районною радою ми взяли участь в обласному конкурсі «Комфортні громади», де здобули перемогу та наразі можемо реалізувати проект «Туризм об’єднає наші громади», що передбачає закупівлю на умовах співфінансування (50/50%) із обласного та сільського бюджетів туристичного обладнання для роботи учнівських гуртків туристичного спрямування, що діють на базі всіх чотирьох закладів загальної середньої освіти нашої громади.
За розвитком туризму у громаді ми бачимо не лише можливості додаткових надходжень до бюджету, але й виявлення усього потенціалу, яким наша громада може бути цікавою для інших людей. Саме таку задачу отримали наші гуртківці, що є учасниками, призерами та переможцями різного рівня конкурсів по туризму. Тому в рамках діяльності туристичних гуртків Агрономічної територіальної громади у вересні-жовтні 2021 року плануються проведення показових виступів для мешканців громади та гостей. Адже значне поповнення матеріальної бази шкіл туристичним обладнанням в рамках реалізації проекту на суму 300 тис. грн. сприятиме активізації краєзнавчо-туристичної діяльності в громаді та дасть можливість проводити масові туристичні свята, змагання, навчально-тренувальні збори з метою популяризації спортивного туризму серед мешканців громади.

                                             


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень