A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Святкування Дня села у Мевеже-Вушківській СЗШ І-ІІІ ступенів

Дата: 22.09.2021 13:23
Кількість переглядів: 272

День села – це свято тих, хто тут народився, приїхав здалеку і залишився назавжди, тих, хто не уявляє свого життя без рідних краєвидів.

Наше село – земля особливої долі, відомих людей, цікавої та героїчної історії. Вересневими днями в Медвеже-Вушківській СЗШ І-ІІІ ступенів було проведено свято «Моє село – найкраще місце на землі» з метою відродження історико-культурної спадщини рідного краю, виховання в підростаючого покоління почуття патріотизму, вивчення його історії та культури.

Саме в такі моменти пробуджується в серцях любов до своєї малої Батьківщини, ми сповнюємося відчуттям єдиної родини. День села пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного населеного пункту є часточкою історії нашої громади. А її творять люди щоденною тяжкою працею. Адже життя на селі постійно ставить перед нами багато непростих завдань, які потребують вирішення. І щоденна праця, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу.

Учителями нашої школи було підготовлено челендж «Моє рідне село», під час якого вони майстерно декламували поезію вчительки початкових класів Валентини Прокопчук. Із трепетом у серці читаємо:

Та скільки в карту України не вдивляйся

Медвеже Вушко там – одне!

Воно одне-єдине, неповторне

Серед густих лісів колись зросло

І свою назву загадкову, незмінно,

Через сотні років пронесло.

Із великим зацікавленням усі присутні переглядали матеріали фотовиставки «Я люблю Медмеже Вушко», на якій було представлено світлини рідних краєвидів.

Колективом школи було підготовлено виставку творчих робіт «Скарби бабусиної скрині». Милували око й душу вишиті рушники, сорочки, скатертини, серветки, килими та вироби з дерева. Веселкою грали кольори картин. У кожну роботу було вкладено всю красу душі людини. У приміщенні школи була створена фотозона в стилі української хати. А на стенді можна було побачити фото випускників різних років, впізнати своїх батьків, дідусів та бабусь, родичів або просто знайомих.

На спортивній кімнаті  проходили змагання з шахів, настільного тенісу та дартсу .Дружня зустріч на кубок директора школи між командами збірної вчителів та учнів завершилася нічию.

Ми дякуємо усім,  хто брав участь у нашому заході.  День села – це важлива і хвилююча подія для кожного жителя. Це не просто свято, це свідчення єдності. Як стверджує народна мудрість: «Без минулого – не буде майбутнього». Усвідомлюючи це, наші земляки свято бережуть пам’ять про своїх предків, історію краю й передають її із покоління в покоління.

Нехай і надалі процвітає наше село. А ми, його жителі села, будемо робити все від нас залежне, аби Медвеже Вушко жило.

Тож бажаємо селу розквіту, громаді – міцного здоров’я й добробуту, взаєморозуміння і злагоди.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень