A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Фінансова автономія шкіл і садочків з 1 січня 2022 року

Дата: 06.01.2022 20:30
Кількість переглядів: 277

Дедалі актуальнішим стає питання вдосконалення механізму фінансування закладів освіти: керівники прагнуть більшої самостійності у прийнятті рішень, гнучкості у розподілі ресурсів тощо. Одним зі шляхів удосконалення механізму управління та фінансування навчального закладу є упровадження та розширення його автономії з освітньої, економічної та фінансово-господарської діяльності. Фінансова автономія навчального закладу надає права планувати та розпоряджатися коштами, передбаченими на заклад і при цьому накладає значну відповідальність за прийнятті рішення в сфері фінансово-господарської діяльності.

Відповідно до рішення 15 сесії Агрономічної сільської ради 8 скликання № 1146 від 21.10.2021 року «Про переведення закладів загальної середньої освіти Агрономічної сільської ради на самостійний бухгалтерський облік»,  рішення 15 сесії Агрономічної сільської ради 8 скликання № 1147 від 21.10.2021 року «Про переведення закладів дошкільної освіти Агрономічної сільської ради на самостійний бухгалтерський облік» всі заклади освіти Агрономічної територіальної громади з 1 січня цього року переходять на самостійний баланс, а це означає, що всіма коштами передбаченими на утримання закладу, виплату заробітної плати працівникам розпоряджатимуться директори садочків і шкіл.

З метою дотримання принципів фінансової автономії у кожному закладі введені посади бухгалтерів. Відповідно директори опікувалися облаштуванням для них робочого місця та пошуком необхідної комп’ютерної техніки, принтерів ті інших засобів для організації належної та ефективної роботи. Не стоїть осторонь цього процесу і Агрономічна сільська рада. Так за підтримки сільського голови Сергія Сітарського, відділом освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради в межах передбачених коштів було придбано комп’ютери, ноутбуки та принтери для бухгалтерій окремих закладів. Сьогодні 6 січня сільський голова Сергій Сітарський та заступник сільського голови Тетяна Закревська в межах робочого візиту до Медвеже-Вушківської школи вручити персональний комп’ютер та сучасний БФП директору.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень