A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Сучасна медіабібліотека Медвеже-Вушківської школи

Дата: 14.01.2022 11:02
Кількість переглядів: 185

З 2020 року в Україні активно проходить реформа місцевого самоврядування. Як і інші органи місцевого самоврядування, так і наша Агрономічна сільська рада, розуміє важливість і бере на себе відповідальність за збалансований економічний, соціальний та культурний розвиток громади. Це означає, у тому числі, забезпечення мешканців доступними освітніми та культурними послугами належного рівня.

Немає жодного сумніву, що суттєвий позитивний вплив на розвиток територіальної громади справляє бібліотека як публічна, так і шкільна. Адже вона поєднує функції інформаційного, просвітницького, комунікаційного, творчого, культурного, дозвіллєвого центру. Саме тут можна навчатися впродовж усього життя, здобуваючи і знання, і необхідні навички у сучасному мінливому світі. Тут отримують доступ до різних джерел достовірної інформації. У бібліотеці ми можемо розкрити свої таланти, розвинути свою креативність, продемонструвати на загал результати своєї творчості. Бібліотека є територією співтворення, залучення та порозуміння. Тут ми вчимося бути толерантними, поважати та підтримувати одне одного. Тут народжуються ідеї, пишуться проєкти, проходять палкі дискусії та відзначаються успіхи.

Ми бачимо, що роль бібліотеки суттєво змінилася: раніше бібліотека надавала користувачам те, що їм потрібно, а тепер у бібліотеці вони можуть знайти те, чого й не очікували. Саме тому ми орієнтуємося сьогодні на концепцію створення сучасного бібліотечного простору. Зокрема, за ініціативи директора Медвеже-Вушківської школи Леоніда Розпутні та Оксани Вишарівської, яка одночасно є як шкільним, так і сільським бібліотекарем Медвежого Вушка, за підтримки сільського голови Сергія Сітарського розпочато реалізацію проекту «Сучасна медіабібліотека Медвеже-Вушківської школи». Зокрема, в рамках реалізації проекту в приміщенні бібліотеки в ході капітального ремонту школи, було також замінено вікна і двері на металопластикові енергоефективні в грудні 2021 року.

Сьогодні ж, сільський голова Сергій Сітарський та заступник голови Тетяна Закревська вручили шкільній бібліотеці Медвеже-Вушківської школи плазмовий телевізор та сучасний письмовий стіл для роботи. Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради на підтримку ініціатив сільського голови планує вже до кінця 2022 року завершити облаштування сучасного інформаційно-освітнього простору у шкільній бібліотеці Медвеже-Вушківської школи.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень