A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Вшанування воїнів-інтернаціоналістів

Дата: 14.02.2022 10:07
Кількість переглядів: 155

15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Саме цього дня в 1989 році завершилось повне виведення Радянських військ із Афганістану.

З кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років Афганської війни, але час непідвладний викреслити з нашої пам'яті приклади мужності і  вірності синів своєї Батьківщини, які з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської мужності та героїзму.

Сьогодні, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан на території громади відбулися урочистості.

Агрономічним центром культури та дозвілля був підготовлений тематичний вечір, презентація, перегляд документальних фільмів.

На захід завітали афганці з населених пунктів сільської ради, знаючи, що тут на них чекає святкова родинна атмосфера, взаєморозуміння та повага, спогади про роки Афганської війни та просто дружні  стосунки. 20 учасників бойових дій наразі нараховується в територіальній громаді.

Із побажаннями добра і здоров’я, мирного неба звернулися до присутніх сільський голова Сергій Сітарський та наголосив, що покоління воїнів-інтернаціоналістів сьогодні є прикладом і наставниками для нинішніх захисників українських кордонів, адже їх військовий досвід не почерпнути із жодних джерел. З привітаннями та словами вдячності до воїнів звернулися: депутат обласної Ради: Олександр Масленніков,  голова Ветеранської організації Агрономічної ОТГ - Олександр Ковальчук, його заступник – Микола Демчук, голова обласної спілки ветеранів війни в Афганістані –Петро Кирилишин, голова Ветеранської організації Вінницького району – Петро Василинич.

Завдяки афганським пісням Олега Козяра присутні змогли поринути в атмосферу, згадати забуті імена, неупереджено оцінити важливі події, що відбувалися у минулому.

Хвилиною мовчання було вшановано тих, хто пожертвував власним життям заради мирного майбутнього та покладено квіти до підніжжя пам’ятника загиблого воїна села Рівець Білоченка Василя Анатолійовича.

В цей день ми поділяємо весь біль втрати з тими, хто втратив на цій війні своїх близьких і віддаємо шану всім учасникам тих подій. Вічна пам’ять загиблим та співчуття родинам, які втратили своїх близьких.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень