A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Пам’яті Героїв Крут

Дата: 28.01.2022 16:04
Кількість переглядів: 121

Понад 104 років тому історія України закарбувала на своїх скрижалях новий символ, який став невід'ємною складовою генетичної пам'яті українського народу. Цей символ — Крути!
29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Здавалося б, минуло так багато років з того часу, а тема боротьби за свою незалежність і досі гостра й актуальна для нас. 
Не дають можливості забути про відчайдушний подвиг молодих українців під Крутами. Після здобуття Україною незалежності подвиг героїв Крут зайняв гідне місце в пантеоні національної слави, став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність.
На державному рівні цей день почали відзначати з 2003 року. Щорічне вшанування пам’яті Герої Крут закріплено у Постанові ВРУ від 16 травня 2013 року «Про відзначення подвигу героїв бою під Крутами». У 2006 році на залізничній станції Крути відкрили Меморіальний комплекс «Пам’яті героїв Крут».
Вшановуючи пам'ять героїв Крут бібліотекою Горбанівської філії Агрономічного центру культури та дозвілля проведено годину історичної пам'яті "Крути.Бій за перемогу". Бібліотекар та завклуб місцевого клубу дали коротку історичну довідку про події 1918 року. Відвідувачі бібліотеки переглянули уривки кінострічки 'Крути 1918". Доповненням до заходу стала виставка " Пам'ятаємо про Крути".

28 січня в бібліотеці Агрономічного центру культури та дозвілля відбувся урок пам'яті "Вічна слава Вам " до Дня пам'яті героїв Крут.
Для учнів старших класів було підготовлено урок пам'яті, де вони мали змогу дізнатись про відвагу та жертовність молодих хлопців, які боронили нашу Батьківщину на шляху до незалежності. Слухали вірш Павла Тичини "Пам'яті тридцяти"(1918).


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень