A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Безпека дітей - понад усе!

Дата: 16.02.2022 11:23
Кількість переглядів: 208

 В рамках здійснення плану заходів з цивільного захисту, враховуючи підвищену небезпеку, закладами освіти Агрономічної територіальної громади було проведено роз’яснювальну роботу з вихованцями, учнями, працівниками закладів освіти та батьківською громадськістю щодо порядку оповіщення і дій населення при надзвичайних ситуаціях.
В Агрономічненській СЗШ І-ІІІ ступенів була  проведена повторна евакуація учнів та працівників. Поновлено у кабінетах та на стендах у коридорах інформаційних матеріалів щодо дій при надзвичайних ситуаціях. Проведено інструктаж «Правила поводження у разі виявлення підозрілих осіб таабо вибухонебезпечних предметів».
В Бохоницькій СЗШ І-ІІІ ступенів було проведено роз’яснювальну роботу щодо порядку оповіщення і дій здобувачів освіти у випадку надзвичайних ситуацій. Перевірено та приведено до належного стану укриття.  Проведена повторна евакуація учнів та працівників до найпростішого укриття. В класних кімнатах та кабінетах розміщено плани евакуації із зазначенням напрямків руху евакуації  у випадку надзвичайних ситуацій та правил евакуації для дітей.
В Медвеже-Вушківській СЗШ І-ІІІ ступенів проведена повторна евакуація учнів та працівників до найпростішого укриття. В класних кімнатах та кабінетах розміщено плани евакуації із зазначенням напрямків руху евакуації  у випадку надзвичайних ситуацій та правил евакуації для дітей
В Ільківскій ЗОШ І-ІІ ступенів проведена повторна евакуація учнів та працівників. Проведено повторний цільовий інструктаж  з учнями та працівниками шкоди при надзвичайних ситуаціях. Відбулось повторне опрацювання пам’яток. Демонстрація відео для учнів  «Дії населення при надзвичайних ситуаціях». В класних куточках оформлено інформаційні стенди. 
В Агрономічному ЗДО (ясла-садок) «Сонечко» здійснено перевірку стану пожежних щитів та пожежного інвентаря і стану електричного, опалювального обладнання, приміщень та території. Вихователем-методистом проведено методичну нараду з педагогічним колективом  по ознайомленню з надісланими рекомендаціями  навчально – методичного центру ЦЗ Вінницької облдержадміністрації « Дії учасників освітнього процесу в разі НС» та підготовлено пам’ятки про дії під час екстремальних та надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Підготовлені та поповнені  папки-пересувки: «Азбука безпеки», «Правила для населення при загрозі та виникненні надзвичайних  ситуацій», «Природа – друг, природа – ворог»; Оформлено пам’ятки: «Звернення до батьків», «Попередження травматизму серед дітей», «Правила для населення під час виникнення та попередження надзвичайних ситуацій». Проведена з батьками бесіди на теми: «Сам удома», «Зробимо свою квартиру безпечною»,  «Навчіть дитину бути обережною з незнайомцями», «Поведінка батьків – приклад для наслідування»
В Бохоницькому ЗДО (ясла-садок) «Дзвіночок» на нараді 31.01.2022 року керівником навчального закладу Мельник І.Г. проведено бесіду із працівниками. На виконання наказу по ЗДО № 22/аг «Про проведення позапланового інструктажу з ЦЗ» вихователем- методистом Патулою Г.В. проведено   позаплановий інструктаж щодо порядку оповіщення і дій населення при надзвичайних ситуаціях. В свою чергу вихователі провели позапланові інструктажі із вихованцями закладу дошкільної освіти: дії за сигналом «Увага всім!», повторили порядок дій при евакуації, вихователі у вайбер-групах розмістили інформаційні матеріали для батьків. Згідно наказу по ЗДО №21/аг від 31.01.2022 створено комісію, якою проведено технічну інвентаризацію найпростішого укриття  ЗДО «Дзвіночок».
В Горбанівському ЗДО (ясла-садок) «Перлина» розроблено і оприлюднено в групах для батьків, працівників ПАМ’ЯТКИ :« Щодо першочергових дій у разі виявлення або застосування вибухових пристроїв», «Увага підозрілий предмет», «Дії за сигналом «Увага всім», «Порядок дій населення у надзвичайних ситуаціях». Розроблено План евакуації для дітей і проведено 11.02.22 р. о 10 годині практичний тренінг з евакуації , для забезпечення безпечної та швидкої евакуації учасників освітнього процесу. Проведені з дітьми, працівниками, батьками  бесіди за тематикою ознайомлення з основами правил безпеки, формування у дітей  та дорослих відчуття особистої та колективної безпеки, обов'язкового дотримання правил безпечної поведінки.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень