A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

У Агрономічній громаді перейменували школи на ліцеї та гімназії

Дата: 31.05.2022 11:37
Кількість переглядів: 143

Минулого вівторка, 24 травня, у Агрономічній сільській раді прийняли рішення про перейменування шкіл на ліцеї та гімназії. Так, Агрономічненська, Бохоницька, Медвеже-Вушківська школи стали відповідно Агрономічненським, Бохоницьким та Медвежевушківським ліцеями, а Ільківська школа стала гімназією. 
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму пояснює, що відповідно до нового освітнього законодавства шкіл, з переліку мають зникнути загальноосвітні школи. Їм на зміну прийдуть три окремі ланки: початкова школа (1-4 класи), гімназія (5-9 класи) та ліцей (10-11(12) класи). 
У перспективі реформа НУШ передбачає ще подальшу реорганізацію закладів освіти. Та на сьогодні ми говоримо лише про заміну вивіски «загальноосвітня школа» на вивіску «ліцей» або «гімназія», при цьому навчальна програма для цих учнів ніяк не зміниться. А справжня реорганізація чекає на нас попереду, — пояснює начальник відділу освіти Олександр Грустілін. — Ми маємо готовий план цього процесу. Він узгоджений з керівниками закладів освіти. Надалі школи у нашій громаді стануть гімназіями, і сподіватимемось щоб хоча б одна з них залишиться ліцеєм, однак це рішення прийматиме обласна рада. 
У свідоцтвах про здобуття повної загальної середньої освіти цьогорічних випускників ще писатиметься, що вони закінчили школу І-III ступенів, а не ліцей.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень