A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

25-річчя зразкового хореографічного колективу «Сонечко» с. Агрономічне

Дата: 13.07.2022 11:17
Кількість переглядів: 211

Дитячий хореографічний колектив «Сонечко» розпочав  свою діяльність з 1997  року під керівництвом Гаврилюк Лілії Борисівни як самодіяльний дитячий танцювальний колектив с. Агрономічне. На початку свого заснування колектив складався з однієї групи дітей, яка налічувала 20 учасників  віком від 7 до 10 років.
За двадцять п’ять років своєї діяльності дитячий танцювальний колектив значно розширився та налічує сьогодні 5 груп, в яких було задіяно більше 60 учасників  віком від 7 до 17 років. За ці роки репертуар колективу дещо змінювався, однак переважно пропагує та демонструє український народний танок.  

 


Метою діяльності колективу є хореографічна підготовка дітей, виявлення їх здібностей, задоволення потреб у руховій активності, розвиток почуття ритму, хореографічної виразності, координації руху, формування танцювальних навичок та сценічної культури, залучення дітей до світу прекрасного, гармонійного розвитку особистості, духовних цінностей людства, а також сприяння естетичному вихованню та фізичному розвиткові підростаючого покоління.
За період роботи колективу його керівницею – Лілією Борисівною та хореографами-викладачами була розроблена програма для проведення занять, з урахуванням вимог і потреб сучасного рівня хореографії. Заняття поєднують народний танок з танцювальними рухами класичної та сучасної хореографії та елементи акробатики. За ці роки діяльності колективу було здійснено біля сотні хореографічних постановок.
Танцювальний колектив «Сонечко» активно приймає участь у музично- культурному житті та є імідже-формуючою складовою для Агрономічної сільської територіальної громади, Вінницького району та області, Подільського регіону. Діти популяризують свій колектив, школи, населені пункти громади та загалом Україну, виступаючи на  різного рівня конкурсах і фестивалях хореографічного мистецтва, в тому числі і міжнародних, та вже здобули ряд вагомих нагород. Зокрема:
•    Переможець у номінації «Краща хореографічна   постановка» в обласному хореографічному конкурсі ім.Румянцева.
•    Переможець обласного туру конкурсу народної хореографії ім..П.Вірського у номінації «Кращий сільський колектив»
•    Багаторазові дипломанти  та лауреати Міжнародного фестивалю «Барвінкове кружало»
•    І місце на Міжнародних фестивалях у Болгарії “Ранкова зірка» та «Равда»
•    ІІ місце у конкурсі «Миколаївські зорі»
•    І місце у конкурсі ім. В.Румянцева
•    володарі Першої премії Міжнародного фестивалю «Золотий лелека»(Миколаївська обл.. 2015) 
•    преміанти Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Козацька родина»(Хмельницький 2015) та ІІІ  Всеукраїнського конкурсу-фестивалю «Зірковий крок -2016»
•    срібні призери ІIІ Всеукраїнського чемпіонату з хореографічного мистецтва «ART DANCE 2017»(Чернівці)
•    ІІІ місце на обласному  конкурсі хореографічного мистецтва ім.В.Румянцева (Тульчин 2016), 
•    II премія у  VIIІ Міжнародному фестивалі-конкурсі  «Квітуча країна» (м. Умань 2017)
•    Перша премія в 4-ому  Всеукраїнському багатожанровому конкурсі мистецтв «ПОДІЛЬСЬКИЙ ЗОРЕПАД  - 2017»
•    Гран-прі на Міжнародному дитячо-юнацькому фестивалі-конкурсі мистецтв "SKY STARS FEST autumn Krakow"(2018)
•    Друга премія а Всукраїнському конкурсі хореографічного мистецтва «Миколаївські зорі» (м. Миколаїв 2019)
•    Третя премія на Міжнародному мистецькому фестивалі - конкурсі «V SAMOCVITY AQUA FEST» (Болгарія, м. Камчія 2019)
•    Володарі Першої премії ХХХ Міжнародного конкурсу-фестивалю фольклору, музики і танцю «PRAGUE STARS 2019 / ПРАЗЬКИЙ ЗОРЕПАД 2019 »)
•    Володарі Гран-прі Всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв «Зірковий крок»2019
•    І місце та Гран-Прі Міжнародного конкурсу-фестивалю мистецтв  «TALENTS OF THE WORLD 2020» Болгарія
Колектив «Сонечко» бере активну участь у культурному житті та масових заходах нашої громади та її  навчальних закладів, радує своїми виступами пересічних громадян, відвідує з концертами заклади інших громад.
«Сонечко» за термін свого існування досягнув високо рівня хореографічної підготовки. Дружній колектив рухається вперед і прагне нових звершень та перемог.
Вихованці колективу покращують свої танцювальні навики, та, поміж з тим, знаходять нових друзів, здобувають досвід виступів на кращих сценах країни та за кордоном.
Насичена концертна діяльність, цікавий освітній процес, перемоги в конкурсах та фестивалях хореографічного мистецтва допомогли створити в колективі атмосферу єдності, творчого підйому, єдиної родини - педагога, вихованців та їх батьків. Доброзичливість, повага до дітей і висока вимогливість та організованість - важлива умова роботи її керівника Лілії Борисівни з колективом.
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради вдячний Гаврилюк Лілії Борисівні, керівнику зразкового хореографічного колективу «Сонечко» Агрономічного центру культури та дозвілля та у 2022 році з нагоди ювілею колективу нагородив її грамотою та грошовою винагородою.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень