A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Андріївські вечорниці на базі Агрономічненського ліцею Агрономічної сільської ради

Дата: 14.12.2022 10:05
Кількість переглядів: 84

Веселе свято "Андріївські вечорниці" з піснями, іграми та ворожіннями підготували й провели класні керівники та учні 5-х класів. Гостей пригощали смачними варениками, пирогами та калитою. Учні відтворили один із пластів колоритної української культури, і ще раз показали наскільки самобутньою є наша історія та звичаї.

13 грудня відзначається Свято Андрія Первозванного, яке вважається найбільшим передноворічним святом. В народі говорили: «Зима прийшла і празничків привела».  Дійсно, взимку багато свят. Однак день Андрія Первозваного здавна був одним з найочікуваніших і найвеселіших та називали його «Великими вечорницями».

Вже традиційно цього дня заклади освіти знайомили молоде покоління з народними звичаями, що крізь віки дійшли до нашого часу. Свято оживало у піснях, обрядах, багатогранності народних промислів.

Оповите різдвяно-новорічним передчуттям дива, свято захопило дітей своєю неймовірною атмосферою. Вони стали частиною великого дійства, даючи нове дихання стародавнім традиціям. Як і їхні предки, загадували бажання на щастя, на мир, на довгу долю.  Свято Андрія – то символіка, про яку говорили ведучі, проводячи екскурс минулим та пов’язуючи його з сьогоденням. Розповідали, що це за свято, чому воно вважалося парубочим і до яких ворожінь вдавалися дівчата, аби передбачити долю.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень