A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Акція "16 днів проти насильства в Горбанівському ЗДО (ясла-садок) "Перлина"

Дата: 12.12.2022 11:03
Кількість переглядів: 56

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». ЇЇ мета — привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.  Не залишився осторонь акції і наш Горбанівський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Перлина». В нашому закладі  було проведено низку заходів, які були направлені на попередження насильства в сім’ї, дошкільному закладі, жорстокого поводження з дітьми та правове виховання учасників навчально-виховного процесу.

25.11.2022 року директором закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Перлина» було проведено теоретично-практичну консультація «Що таке насильство? Причини та умови виникнення насильства. Види насильства та заходи попередження насильства над дітьми». Директор ознайомила педагогів з причинами та умовами виникнення насильства, та з профілактикою попередження жорстокої поведінки дітей саме з дошкільного віку. У ході консультації вона ознайомила всіх присутніх з нормативними документами щодо захисту прав дітей.

28.11.2022 року в молодшій групі «Веселка» вихователем О.О. Зралко було проведено тематичне заняття: «Давайте жити дружно» вихователь під час заняття виховувала у дітей дружні відносини, товариськість, уміння спільно діяти,  разом гратися,  бажання ділитися іграшками та іншими предметами.

29.11.2022 року в старшій групі «Сонечко» вихователем В.А. Ковалевською було проведено заняття з елементами театралізованої діяльності «Права дитини» під час якого, на прикладах казкових героїв, особистих прикладах діти ознайомились з правами та порівнювали вчинки героїв щодо порушення прав особистості.

30.11.2022 року у молодшій групі «Веселка» Вихователем О.О. Зралко було проведено бесіду «Моя родина», де вихователь закріпила з дітьми вміння висловлювати почуття подяки у відповідь на любов та турботу близьких, уявлення про правдивість. Та 01.12.2022 року у молодшій групі відбувся перегляд мультфільму «Жив собі чорний кіт».

01.12.2022 року в старшій групі «Сонечко» вихователем В.А. Ковалевською було проведено розгляд разом з дітками ілюстрацій Конвенції ООН «Права дитини» де вихователь продовжила знайомити дітей з їхніми правами та діти задопомогою ілюстрації озвучували як вони розуміють ці права. 02.12.2022 року в старшій групі відбулося читання твору В. Сухомлинського « Все починається з добра» -вихователь старалася ,викликати інтерес до його твору, бажання наслідувати позитивні риси героїв прочитаного оповідання, формувати уявлення про доброту та чуйність, виховувати почуття патріотизму, доброзичливості, симпатії, прагнення творити добро для людей.

Під час проведення акції в обох вікових групах діти із задоволенням грали  в ігри та вправи  з правового виховання направлені на взаємопорозуміння: «Всі ми різні-всі ми рівні», «Квітка прав-кожна дитина має права», «Добре-погано» ,«Хоч дитина я мала-знаю всі свої права».

05.12.2022 року в садочку була проведена виставка родинної творчості «Ми проти насильства», «Дитина має право», «Тато мама я-дружня сім’я».

07.12.2022 року в обох вікових групах було проведено бесіди на теми : « Бійка-не вихід», «Словесна образа теж порушення прав», варто зазначити, що діти були активними учасниками бесід, вони називали не тільки свої права але й обов’язки ,обгрунтовували свою думку.

08.12.2022 р.-10.12.2022 року в обох вікових групах було розміщенно інформаційні матеріали « Стоп насильству!», «Протидія проти насильства» та проведена консультація  з батьками дистанційно « Щаслива родина-щаслива родина», «10 кроків стати щасливими батьками», також анкетування : «Чи добре знаю я свою дитину»-на основі цього батьки змогли зрозуміти: « «Дитина вчиться тому, що бачить у себе вдома. Батьки – приклад їй! Щаслива дитина може бути тільки у щасливих батьків! І тільки тоді дитина буде бачити весь світ щасливим!».

Заходи, проведені педагогами закладу, допомогли учасникам в черговий раз замислитися над проблемами насильства в сім’ї та суспільстві, над людиною взагалі.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень