A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

День пам'яті Героїв Крут в Медвеже Вушківській філії Агрономічного центру культури та дозвілля

Дата: 30.01.2023 14:09
Кількість переглядів: 65

29 січня — День пам‘яті Героїв Крут.  1918 року біля залізничної станції Крути кілька сотень українських студентів та гімназистів прийняли нерівний бій з чотирьохтисячною армією росіян під проводом Муравйова. Українські юнаки загинули і власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію визвольних змагань нашого народу 🇺🇦 Саме цю історично подію висвітлено в українському фільмі Олексія Шапарєва «Крути 1918». Кілька сотень відважних юнаків та чоловіків зробили свій вибір — виступили проти російської військової агресії, стали на захист України. Вони були різного походження: діти селян, робітників, священників; військові, студенти, гімназисти. Хтось мав бойовий вишкіл, а хтось уперше взяв до рук зброю. Але всі вони розуміли головне — Україна потребує їхнього чину.
    29 січня в Медвеже Вушківській філії  Агрономічного центру культури та дозвілля усі охочі мали змогу переглянути цю стрічку та хвилиною мовчання вшанувати полеглих героїв, що дало змогу ще глибше зануритися у ті історичні події.  
   Як тоді, так і сьогодні ми змушені боротися проти росії. Неважливо, яку назву носить ця держава: імперська, більшовицька, сталінська чи путінська. Для нас — це назавжди країна-терорист, країна-окупант, країна-вбивця. 
Сьогодні на захист України стали тисячі українців.   

   Вічна шана і вічна подяка захисникам нашої держави.
   Схилімо голови у скорботі за тими, хто віддав своє життя за нашу державу.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень