A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

105 річницю бою під Крутами відзначили в Ільківській гімназії

Дата: 01.02.2023 09:40
Кількість переглядів: 89

29 січня – День пам’яті Героїв Крут, який вшановує школярів, студентів та курсантів загиблих у січні 1918 року. Цей день став для українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

 До 105 річниці бою під Крутами в Ільківській гімназії  класними керівниками 5-9 класів проведено годину пам'яті  та скорботи «Не стерти в пам’яті минуле». У шкільній бібліотеці діяла книжкова виставка –пам’ять «Нам не забути славу Крут»

Учні 1-9 класів переглянули художній фільм за реальною історією бою на залізничній станції Крути взимку 1918-го року  з подальшим обговоренням.

Учні з цікавістю дивились відеоролики про ці події, слухали розповідь вчителя про бій, який став символом незламності і стійкості українських воїнів.

 З нагоди цієї дати  був Інформаційний дайжест « Герої Крут : через віки»

Пригадали та вшанували пам'ять трьохсот юнаків, що полягли у бою під Крутами поблизу залізничної станції, обороняючи українську державність та виконуючи наказ командування зупинити стрімкий наступ ворога. Учні зачитували спогади про ті події та висловили власну думку про героїчний вчинок своїх майже однолітків.

Проведення таких заходів дає можливість формувати в учнів почуття  патріотизму, виховувати власну національну гідність,  гордість за свою Батьківщину та повагу до історії українського народу. Нехай пам’ять про наших юних героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину..



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень