A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Обговорення оптимізації закладу у Бохоницькому ліцеї

Дата: 03.02.2023 13:53
Кількість переглядів: 63

Аналіз мережі закладів освіти змушує вишуковувати раціональні форми функціонування та розвитку як дошкільної, так і загальної середньої освіти для задоволення освітніх потреб населення Агрономічної сільської територіальної громади.

Трансформація шкіл – обов`язкова вимога Закону «Про повну загальну середню освіту». Так, у розділі X "Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про повну загальну середню освіту» норми Закону щодо наявності на паралелі 10-12-х класів по 2 класи на паралелі набирають чинності для першого року здобуття профільної середньої освіти - з 1 вересня 2027 року. Однак, у розділі X "Прикінцеві та перехідні положення» "Про повну загальну середню освіту" значиться, що «Верховній Раді Автономної Республіки Крим, обласним (з урахуванням пропозицій міських, сільських, селищних рад), Київській та Севастопольській міським радам до 1 вересня 2024 року затвердити плани формування мережі закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти, з урахуванням вимог цього Закону до ліцеїв …».

Саме тому, засновником закладів та відділом освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради розпочато громадське обговорення Плану трансформації та оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти.

Перша зустріч відбулася 1 лютого 2023 року з трудовим колективом Бохоницького ліцею, в якого лише по одному класу на паралелі старших класів із середньою наповнюваністю 7 учнів у класі і це враховуючи, що в розрахунку освітньої субвенції для Агрономічної громади наповнюваність класу повинна бути не менше 18 учнів в класі, а фактична середня наповнюваність класів в громаді загалом за даними МОНу становить 23 учні в класі.

Перед колективом виступили сільський голова Сергій Сітарський, заступник сільського голови Тетяна Закревська та начальник відділу освіту Олександр Грустілін. Участь в обговоренні взяв також депутат обласної ради, член піклувальної ради закладу Олександр Масленніков. В результаті першої зустрічі перед колективом поставлена задача щодо розробки пропозицій здійснення оптимізації з метою виконання вимог законодавства.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень