A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Зустріч з педагогічним колективом в Медвежевушківському ліцеї

Дата: 17.02.2023 09:27
Кількість переглядів: 58

В середу, 15 лютого, у Медвежевушківському ліцеї відбулось обговорення з педагогічним колективом реорганізації навчального закладу згідно вимог нового законодавства.

На зустрічі були присутні сільський голова Сергій Сітарський, депутат обласної ради Олександр Масленніков, заступник сільського голови Тетяна Закревська, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради Олександр Грустілін, голова Вінницької районної організації профспілки працівників освіти Михайло П’ятак, місцевий депутат Олександр Стальченко.

Відповідно до новоприйнятого Закону України «Про повну загальну серердню освіту» (2019 рік) до 2027 року всі громади мають провести реорганізацію закладів загальної середньої освіти. Відтак, ліцеї (10-12 класи) можуть існувати лише в тих закладах, які зможуть набрати по 2 класи на кожній з паралелей з трьому профілями навчання і кількістю учнів у класі не менше 18 (саме така нормативна наповнюваність класів для Агрономічної громади, встановлена МОН).

Реорганізація і зміни завжди неприємний процес, за яким триває зменшення навантаження або можливе скорочення саме педагогічних працівників. Але цей процес не відворотний, наше завдання пройти його правильно.

Обговорення триватиме рік (до 3 лютого 2024 року), але реорганізація закладу, ні в якому разі, не призведе до його закриття.

Крім того, саме у 2024 році обласна рада має затвердити перспективний план формування мережі ліцеїв у Вінницькій області і ми однозначно будемо бачити чи потраплять наші заклади у цей список.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень