A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

В бібліотеці Горбанівської філії Агрономічного центру культури та дозвілля оформлено виставку "Мова - духовний скарб"

Дата: 22.02.2023 12:32
Кількість переглядів: 51

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Історія дня нажаль , має трагічний початок. Дата для рідної мови була вибрана на згадку про трагічні події,  що сталися в Бангладеш 21 лютого 1952 року. Відтоді ця дата стала днем полеглих за рідну мову,  а весь світ відзначає День рідної мови.
Відзначенням цього дня ЮНЕСКО хотіло привернути увагу світової прогресивної спільноти до безправного становища багатьох поневолених народів,  у яких гнобителі намагаються відібрати рідну мову.  
Зараз  у світі нараховується близько 6000 мов. Але приблизно половина з них під загрозою зникнення. 
Мова - це історія народу,  найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління. 
Українська мова - одна з найбільших вокальних та милозвучних у світі , вона є однією із найдавніших на нашому континенті й має чимало говірок.
 Це свято не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.
 В бібліотеці Горбанівської філії Агрономічного центру культури та дозвілля оформлено виставку "Мова - духовний скарб", також доповненням був конкурс малюнків " Дивосвіт рідного слова".



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень