A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Літературно-музичний вечір «Буде тобі враже, як Шевченко скаже»

Дата: 13.03.2023 11:39
Кількість переглядів: 78

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю пам’ятає і шанує людство. До славної когорти таких людей належить і Великий Кобзар українського народу – Тарас Григорович Шевченко. З нагоди 209-ї річниці від дня народження письменника в Агрономічному відбувся благодійний літературно-музичний вечір «Буде тобі враже, як Шевченко скаже». Кошти, зібрані на заході, спрямовані на підтримку ЗСУ. На захід завітали сільський голова Сергій Сітарський та депутат Вінницької обласної Ради Тетяна Каменщук.

Літературно-мистецький перформанс, під час якого лунали не лише твори українського пророка, а й інших українських поетів, а також власні поезії жителів нашої громади, об'єднаних із Шевченком спільною світоглядною позицією. Зокрема, присутні познайомилися з авторськими віршами Ганни Степової та Тетяни Зонюк.  Також сестри Олена та Ганна Степові заспівали свою авторську пісню «Дай їй крила».

Музичними  твори на слова Тараса Шевченка порадували глядачів вокальний ансамбль «Злагода» та Олександр Зонюк.

Дитячий вокальний ансамбль «Щасливі діти» - закликали весну,  а зразкового хореографічного ансамблю «Сонечко», танцюючи  народні танці, піднімали наш український дух.

Загалом учасники вечора зібрали кошти у сумі 6179 грн., які будуть передані на потреби наших захисників.

Тарас Шевченко – це не минуле, Тарас Шевченко – це сьогодення. Для України і в Україні він житиме вічно. Сьогодні, як ніколи, поет органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає повсюди в нашій вільній державі.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень