A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Пам’ятний захід до 37-ї річниці Чорнобильської катастрофи в Бохоницькій філії Агрономічного центру культури та дозівлля

Дата: 28.04.2023 10:46
Кількість переглядів: 97

26 квітня в Бохоницькій філії Агрономічного центру культури та дозівлля відбувся пам’ятний захід до 37-ї річниці Чорнобильської катастрофи під назвою «Поріс чорнобилем Чорнобиль, бідою нашою поріс».

Ведучі вечора – вчителі місцевого ліцею Яна Ільченко та Людмила Білозор відзначили, що Чорнобиль для нас не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох наших земляків, яких було названо поіменно.Більше трьох десятиліть назад слово «Чорнобиль» обпекло серця українців і з того часу з цим словом асоціюється скорбота, печаль, біль і туга за тими, хто ступив у двобій з неконтрольованим мирним атомом.

На вечір пам’яті були запрошені учасники ліквідації аварії, місцеві жителі та представники влади. Сільський голова Сітарський Сергій Миколайович та депутат обласної ради Маслєнніков Олександр Георгійович привітали присутніх, відмітивши у своїх виступах, що Чоорнобиль не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч українців. Тому вшановуючи пам’ять мужніх ліквідаторів аварії на ЧАЕС в далекому 1986 році, ми схиляємо голови не тільки перед минулим, але й перед теперішнім героїзмом персоналу ЧАЕС, енергетиків і рятувальників, усіх людей з сміливим серцем і щирою українською душею.

Присутні хливиною мовчання вшанували пам’ять загиблих чорнобильців.

Програма вечора була доповнена книжковою виставкою «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять».

Аматори місцевої філії центру культури та дозвілля Ганна Плавська та Тетяна Нечипоренко прочитали вірші українських поетів про Чорнобильську біду, а танцювальний колектив Горбанівської філії подарував присутнім «Весняний вальс», як символ незламності Українського народу як перед стихією так і перед ворогом. Закінчився вечір піснею «Ой у лузі червона калина» у виконанні шкільного ансамблю.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень