A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

у Агрономічненському ліцеї відзначили 37 роковини Чорнобильської катастрофи

Дата: 28.04.2023 14:25
Кількість переглядів: 82

З метою виховання патріотичних почуттів у підростаючого покоління, яке має знати та пам’ятати про долі сотень тисяч відомих та безіменних приборкувачів оскаженілого «мирного атому» та його жертв, у Агрономічненському ліцеї  26 квітня відбулися такі заходи:

  • Ранкові зустрічі для учнів 1-2 класів «Слава і шана ліквідаторам аварії на ЧАЕС», під час якої учням класні керівники розповіли про трагічні події, які відбулися у квітні 1986 року на Чорнобильській АЕС, вшанували тих, хто не шкодуючи свого здоров’я та життя заслоняли собою світ.
  • Класні керівники 3-4 класів провели виховну години «Чорнобильська катастрофа: причини та наслідки», метою заходу було ознайомити учнів з причинами та наслідками Чорнобильської аварії; розвивати зв’язне мовлення, логічне та креативне мислення; формувати спільноту; виховувати екологічну свідомість.
  • Учні 5 – 6 класів переглянули відео – презентацію «Чорнобиль – біль і трагедія українського народу» - про пожежних, які першими вийшли на лінію вогню і отримали смертельну дозу радіації, розповіли про те, як тридцять сім років тому на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа, яка сколихнула всю планету. Діти вшанували хвилиною мовчання всіх, хто віддав своє життя, рятуючи український народ від радіаційної небезпеки.
  • Для учнів 6-Б класу, класним керівником Савчук М.О. була проведена віртуальна екскурсію в «Зону відчуження», а бібліотекар Гончарук В.В. познайомила учнів  з літературою та порекомендувала прочитати художні твори С. Алексієвича, Л. Костенко, Є. Гуцала, І. Драча.

 

  • Учителем біології Островською В.М. для учнів 9-11 класів проведено екологічну годину «Екологічні наслідки Чорнобиля», де учням було надано інформацію про екологічну катастрофу, яка сталася 1986 року. Учні дійшли до розуміння, що «мирний атом» став для України і світу трагедію наслідки якої доведеться відшкодовувати дуже довго.
  • Класний керівник 6-В  класу Стоян А.А. провела годину спілкування «Чорнобиль: гіркий спомин і вічний біль». Вчитель розповіла про 28 – пожежних Чорнобиля , які першими прийняли найжорстокіший удар. Учні хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи.
  • Класним керівником Смашнюк Н.М. для учнів 5-Б класу проведено захід з набуття навиків одягання протигазу та засобів індивідуального захисту.

 

  • Класний керівник Свиридюк О.В. для учнів 8-Б класу провела урок-мандрівку "Чорнобиль: як це було!" Перегортаючи сторінки "Чорнобильського альманаху", присутні усвідомили масштаби тієї страшної трагедії, яка сталася 37 років тому, її наслідки, вшанували пам'ять чорнобильських кіборгів, які віддали своє життя для порятунку людства.
  • Для учнів 9-А класу класний керівник Кащук М.А. провела годину спілкування «Чорнобиль – жива рана землі моєї», з метою поглиблення знань учнів  катастрофу, учні підготувати розповідь про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Всі заходи відбувались  з максимальним дотриманням вимог карантинних правил.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень