A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

В Агрономічненському ліцеї стартував відбірковий етап військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”)

Дата: 19.05.2023 12:51
Кількість переглядів: 94

18 травня в Агрономічненнському ліцею відбулося урочисте відкриття відбіркового етапу військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

На захід завітали:  Страшевська Лариса - заступник начальника відділу дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної військової адміністрації; Олещук Світлана – головний спеціаліст  відділу дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Вінницької обласної військової адміністрації; Єнютіна Олена –Голова громадської організації «Допомога юності України»; Юхнович Лідія  - директор Вінницького обласного центру туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій, Сітарський Сергій – голова Агрономічної сільської ради.

Під час вітального слова очільник громади наголосив, що дуже приємно що змагання відбуватимуться саме в нашій громаді та побажав учасникам гри успіху та перемоги!

Учасників змагань привітала вчителька Агрономічненського ліцею  Наталія Смашнюк піснею «Україна» та зачарував виконанням гопака Зразковий аматорський хореографічний колектив «Сонечко».

Після урочистого відкриття розпочалися вже безпосередньо змагання.

 «Сокіл» («Джура») – всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра, метою якої є військово-спортивне і національно-патріотичне виховання української молоді на основі традицій українського козацтва. «Джура» є формою позакласної роботи з патріотичного виховання школярів, засобом формування патріотичної свідомості та спортивно-оздоровчої роботи.

Головний виховний метод гри «Сокіл» («Джура») полягає у трьох основних компонентах: по-перше, діти вчаться на практичних завданнях самостійно ухвалювати рішення, по-друге, виконувати ці рішення, і, по-третє, аналізувати ситуацію: що вони зробили і для чого вони приймали свої рішення.

У форматі гри «Сокіл» («Джура») є кілька напрямів, де можна реалізувати себе. З одного боку, це декілька змагальних елементів, які пов’язані виключно із спортивним напрямком. Окремий напрямок – творчо-мистецький, і ще один, який не є основним, проте є не менш важливим, – це напрямок мілітарної підготовки, навчання всьому, що пов’язане з військовою справою та є актуальним в наш час.

Свої знання, уміння та навички демонструють, зокрема, у таких конкурсах: "Впоряд", "Відун", "Стрільба з пневматичної зброї", "Туристсько-спортивна смуга перешкод", "Спортивне орієнтування", "Рятівник" та "Перетягування линви".

У перший день змагалися 15 команд. Відбірковий етап триватиме 3 дні. Переможці представлятимуть область на всеукраїнських змаганнях, які відбудуться наприкінці травня у Львові.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень