A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

День Української Державності в Агрономічній громаді

Дата: 28.07.2023 09:52
Кількість переглядів: 59

28 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення. Точкою відліку вважається день хрещення Київської Русі, яке відбулося у 988 році за князювання Володимира Великого. Християнство сприяло піднесенню культури, освіти, дало поштовх розвитку кириличної писемності.

   День Української Державності - це не просто дата.  Це пам’ять про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність. Це день, коли на карті світу з’явилася незалежна держава Україна із своїми державними символами.

Прагнення до свободи та самостійності є визначальною цінністю українців, що давала наснагу і сили залишатися собою в часи бездержавності.

  Сьогодні в Агрономічній громаді долучилися до відзначення Дня державності. На площі біля Будинку культури зібрались сільський голова Сергій Сітарський, представники апарату ради та її виконавчих органів, працівники освіти та культури.

Традиційно урочисте зібрання відкрили виконанням Державного Гімну. Хвилиною мовчання схили голови та згадали героїв, що захищаючи Україну, віддали найцінніше, що є в людини – своє життя. Вшанували учасники зібрання визволителів й покладанням квітів до пам’ятного знаку Героїв Небесної Сотні.

Пишаймося, що ми є громадянами великої європейської держави Україна, яка засвідчила усьому світу готовність найвищою ціною  боронити свободу, незалежність та демократію.

Без сумніву, ми вистоїмо і переможемо! Бо за тисячолітню історію державотворення ми неодноразово обирали розвиток, свободу, незалежність і демократію.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень