A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Новини

Підготовка до нового навчального групу

Агрономічна освітня система об’єднує в собі 3 заклади дошкільної освіти та 4 закладаи загальної середньої освіти.  Довгі роки фінансово підтримували галузь міста саме батьки, та цього року все починає змінюватися.  Так на сесії сільської ради депутати проголосували за спрямування 2,1 млн. гривень економії освітньої субвенції на вирішення глобальних та поточних проблем закладів, які не вирішувалися роками, а саме: приведення приміщень закладів у відповідність до нових пожежних вимог (обробка дерев’яних конструкцій спеціальними розчинами, влаштування блискавкозахисту у всіх закладах освіти, закупівлю індивідуальних засобів захисту органів дихання). Крім того, спортивні зали шкіл будуть поповненні сучасним і якісним спортивних обладнанням на загальну суму 250 тис. грн. Головне завдання сьогодні - перетворити школи та садочки у безпечні  відремонтовані приміщення. Тому відділом освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради вже заключені всі необхідні договори та здійснюється проплати поточних робіт з перевірки якості води, мікроклімату приміщень, аналіз піску у пісочницях, заміри  опору заземлення, перезаправки вогнегасників тощо, які мають бути завершені вже до 1 вересня поточного року. Значну суму коштів виділено на придбання всіх замовлених закладами освіти будівельних матеріалів для проведення поточних ремонтів. До кінця року відділом освіти, молоді, спорту, культури та туризму в межах передбачених асигнувань за підтримки сільського голови Сергія Сітарського будуть виконані також і поточні роботи з вдосконалення матеріально-технічної бази закладів освіти з метою створення безпечного освітнього середовища.

11:46 13.08.2021

Грантова діяльність як перспектива розвитку освіти в громаді

Інтерактивний підхід в системі освіти, це вже не просто мода, а необхідність сьогодення, тому в Агрономічній територіальній громаді взялися за оснащення закладів освіти сучасною комп’ютерною та цифровою технікою. Зокрема відділом освіти, молоді, спорту, культури та туризму виграно грант в рамках програми «Спроможна школа для кращих результатів» на облаштування STEM-лабораторії у Агрономічненській СЗШ І-ІІІ ступенів на суму 1,4 млн. гривень з умовою співфінансування з місцевого бюджету у розмірі 10%. STEM-лабораторія – це інноваційне освітнє середовище, у якому діти моделюють, конструюють, вивчають робототехніку, електроніку, графіку та інженерію в комплексі, а природничі дисципліни – фізика, хімія, біологія, математика, інформатика, технології – за допомогою дослідів та  В рамках реалізації проєкту передбачається встановлення в цій лабораторії: •  інтерактивною дошкою; •  робототехнікою; •  3D-принтерами та сканерами; •  VR-технікою для моделювання віртуальної реальності; •  сучасним комп’ютерних обладнанням; •  цифровими станками та приладами; •  фото-відеостудією. Це вагомий внесок в розвиток освітньої галузі громади, важливий крок ближче до якісної та сучасної освіти.

11:44 13.08.2021

Нові норми харчування на варті здоров'я дітей

З 1 вересня 2021 року набирають чинність нові норми та Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Заклади освіти готуються до 1 вересня максимум забезпечити виконання затверджених вимог до організації харчування та зміни меню. Також з 1 січня 2021 року вступив у дію новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я № 2205. Зокрема, змінюються підходи до організації харчування за умови відповідності безпечності та якості харчових продуктів, які базуються на системі HACCP (концепція, що передбачає систематичну ідентифікацію, оцінку та управління небезпечними факторами, які впливають на безпечність продукції). Відповідно відділом освіти, молоді, спорту, культури та туризму за підтримки сільського голови Сергія Сітарського здійснено вивчення потреб закладів в новому обладнанні для харчоблоків та забезпечено закупівлю його на виділену суму 500 тис. грн вже у серпні місяці цього року. Сподіваємося , що закуплене обладнання сприятиме покращенню якості харчування учнів у школах, полегшить роботу працівників їдалень освітніх закладів та дозволить пришвидшити процес переходу на систему НАССР у харчоблоках.

11:42 13.08.2021

Карантин продовжено

Карантин в Україні продовжено до 1 жовтня Кабінет Міністрів затвердив ініційоване Міністерством охорони здоров’я рішення про продовження карантину до 1 жовтня 2021 року.

11:41 13.08.2021

Робочий об'їзд закладів загальної середньої освіти

06 серпня відбувся робочий об’їзд закладів загальної середньої освіти Агрономічної територіальної громади  щодо готовності початкової ланки до нового навчального року.  В об’їзді взяли участь сільський  голова Сергій Миколайович Сітарський, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Грустілін Олександр Олегович, заступник начальника відділу Гаврилюк Л.Б. та головний спеціаліст відділу Стахміч І.П.

14:33 06.08.2021

Підготовка до 2021-2022 навчального року

3 та 4серпня відбувся об’їзд закладів освіти Агрономічної ТГ з представниками Вінницького районного управління ДПСС України у Вінницькій області. В об’їзді взяли участь заступник сільського голови Закревська Тетяна Петрівна, начальник відділу освіти Грустілін Олександр Олегович та спеціалісти державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Авілова Олена Володимирівна та Орлянська Катерина Вікторівна.

10:20 06.08.2021

Круглий стіл

29 липня відбувся «круглий стіл» з заступником голови Вінницької державної адміністрації Каменщук Тетяною  та з начальниками відділів освіти, культури, молоді, туризму та спорту територіальних громад. Участь у вищезазначеному заході прийняв начальник відділу Грустілін Олександр Олегович. На зустрічі обговорено заходи Обласної цільової програми національно-патріотичного виховання на 2021-25 р.р. та основні напрямки, форми та проблематику патріотичного виховання молоді вцілому. Сучасна молодь повинна стати тією рушійною силою, яка здатна змінити майбутнє країни на краще. Саме тому необхідно якнайбільше приділити уваги національно-патріотичному вихованню молодих людей, їх національної свідомості, ідентичності, формування громадянської позиції. Учасники заходу напрацювали проект районного плану заходів з національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання молоді. Так, у серпні-вересні планується проведення інструктивно-методичних зборів з учителями предмету «Захист України», до кінця року – організація кущових конкурсів «Козацькі забави», фестиваль патріотичної пісні та фестиваль Пам’яті. Серед розглянутих питань було питання щодо підготовки навчальних закладів до 2021-2022 навчального року та стан організації заходів пожежної безпеки та системи шкільного харчування. Керівники доповіли, що у територіальних громадах на разі зроблено перші організаційні заходи з реалізації проектів в рамках програми «Спроможна школа для кращих результатів», кошти по якій надходять з державного бюджету та частково з місцевого бюджету. За інформацією Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА у рамках реалізації цієї державної програми 35 закладів загальної середньої освіти Вінницької області цьогоріч отримають із державного бюджету 39 млн. 11 тис. 862 грн. Також звернено увагу фахівців до необхідності активізації процесу проходження опитування педагогами всіх закладів освіти «Цифрограму для педагогів», адже така форма роботи значно підсилить знання з питань інформаційно-комунікаційної обізнаності та допоможе визначити сильні сторони та «дельти» з цього напряму. До відома, Вінницькою районною державною адміністрацією ініційовано проведення анкетування серед учнів та молоді щодо визначення їхніх сучасних ціннісних орієнтирів, результати якого будуть покладені в основу доповіді на ІІ-ій Міжнародній науково-практичній конференції «Обдаровані діти - скарб нації» приуроченій до #30_річчя_Незалежності_України. У підсумку учасники «круглого столу» поділилися власними візіями та визначили спільні освітні орієнтири на 2021-22 н.р.

08:47 05.08.2021

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень