A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Новини

Відзначення Дня Державного Прапора України в Агрономічній громаді

Державний Прапор є одним із державних символів країни. Це стяг правильної геометричної (частіше прямокутної) форми із спеціальним забарвленням. Кольори прапора відбивають національні традиції, ідентифікують певну територію.

10:15 25.08.2021

"Всім серцем любіть Україну свою"

«Всім серцем любіть Україну свою» - саме під такою назвою 20 серпня відбувся святковий концерт до 30-і річниці Незалежності України в селі Бохоники. Свято Незалежності України вже стало чудовою нагодою для всіх жителів нашої держави, для всіх українців засвідчити свою любов до рідного краю, до України, до наших Збройних сил, які захищають нас, які відстоюють нашу незалежність.

09:11 25.08.2021

Відновлення роботи закладів дошкільної освіти Агрономічної територіальної громади

Повідомляємо, що  заклади дошкільної освіти Агрономічної територіальної громади відновлюють роботу  з 27 серпня 2021 року з обов’язковим дотриманням протиепідемічного режиму відповідно до постанови постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

14:28 20.08.2021

Вітаємо!

Вітаємо з днем народження головного бухгалтера відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради Мельник Марію Іллівну. Нехай кожен Ваш день буде сповнений радістю, посмішками та чудовими емоціями! Гарного настрою, натхнення, наснаги, творчих злетів, потужних звершень, добробуту, оптимізму і миру! Нехай множаться й збуваються Ваші мрії та бажання! Нехай кожен Ваш день буде значущим, яскравим й результативним!

11:16 18.08.2021

Можливий карантин і дистанційне навчання: як готується освітянська громада

Головним питанням сьогодення є не просто підготовка до нового навчального року, а питання у якому форматі буде організований освітній процес. І в значній мірі на це впливатиме темпи вакцинації працівників та забезпеченість шкіл на випадок дистанційного чи змішаного навчання сучасною комп'ютерною технікою.  Цього року урядом виділено кошти з «ковідного фонду» на закупівлю ноутбуків для вчителів. За встановленими вимогами, ноутбуки мають бути сучасними, з камерою, ефективним процесором та можливістю під’єднатися до мережі за допомогою кабелю або Wi-Fi. Щоб уникнути закупівлі неякісної техніки та монополій, МОН прописав чіткі вимоги до комп’ютерів та тендерів. Оголошення тендерів та їх проведення відбудеться впродовж серпня-вересня цього року, а вже до кінця року ноутбуки мають бути у вчителів. Встановлена очікувана вартість ноутбуку — 20 тисяч 40 грн. Ціна розрахована відповідно до наказу МінЕкономіки № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі». 17 ноутбуків для вчителів — це план нашої громади на 2021 рік і саме за допомогою вказаної субвенції та на умовах співфінансування з сільського бюджету у сумі 34 068 грн. Закупівля ноутбуків буде здійснюватися централізовано обласною державною адміністрацією відповідно до Закону "Про публічні закупівлі", на відкритих торгах.  Зі свого боку очікуємо, що впродовж осені наші педагоги в Агрономічненській СЗШ (10 ноутбуків), Бохоницькій СЗШ (5 ноутбуків) та Медвеже-Вушківській СЗШ (2 ноутбуки) отримають очікувану техніку та зможуть якісно організувати, у випадку необхідності, освітній процес в дистанційному режимі.                                                           

17:23 17.08.2021

Шкільний автобус в Бохониках

Кабінет Міністрів спрямував місцевим бюджетам 490 млн грн на придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування у 2021 році, за рахунок розподілу резерву освітньої субвенції та перерозподілу залишків за окремими бюджетними програмами МОН.  Рішення має на меті забезпечити заклади загальної середньої освіти шкільними автобусами, зокрема – обладнаними місцями для дітей з особливими освітніми потребами, для перевезення дітей та педагогічних працівників, що проживають у сільській місцевості. Агрономічна територіальна громада вже має один автобус, який здійснює підвіз учнів до Агрономічненської СЗШ І-ІІІ ступенів з сіл Рівець, Ільківка, Горбанівка. Однак, враховуючи мережу закладів освіти громади, їх прогнозовану спроможність та з метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей, відділом освіти, молоді, спорту, культури та туризму за підтримки сільського голови Сергія Сітарського зроблені вважливі кроки у напрямку закупівлі шкільного автобусу  на засадах співфінансування (810 тис. гривень за рахунок коштів сільського бюджету, що складає 40% загальної вартості) для Бохоницької СЗШ І-ІІІ ступенів, проектна потужність якої на другому місці в громаді після Агрономічного (проектна потужність – 590 учнів, наразі навчається тільки – 191 учень). Закупівля шкільного автобусу на підставі чотиристороннього договору здійснюватиметься централізовано департаментом гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації восени цього року.

16:59 17.08.2021

Здоров'я і спорт: важливі аспекти політики в громаді

Важливим аспектом політики сільської ради на чолі із сільським головою Сергієм Сітарським є розвиток спорту, зокрема осучаснення наявних спортивних споруд, поновлення спортивного обладнання в закладах освіти та  будівництво нових об’єктів.  За піврічний період роботи нового керівництва громади  значні обсяги фінансування спрямовані на реалізацію заходів, пов’язаних із розвитком спорту, популяризації здорового способу життя жителів громади.  Зокрема, в рамках реалізації президентської програми «Здорова Україна», створеної з метою організації оздоровчої рухової активності громадян, поліпшення якості та тривалості життя населення та відповідно соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», за ініціативи та сприяння сільського голови Сергія Сітарського, за фінансуванням відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради в сумі 32 660 гривень відбулося облаштування спортивного майданчика на території Агрономічненської СЗШ І-ІІІ ступенів. Завдяки встановленим поруч з майданчиком інформаційним дошкам кожен бажаючий зможе через свій смартфон обрати рівень складності та інтенсивності комплексу вправ на спеціальній онлайн платформі і займатися з віртуальним тренером. Заняття на спортивному обладнанні спрямовані на розвиток витривалості, сили, спритності, координації, гнучкості та швидкості.  Запрошуємо жителів громади відвідати нову локацію для активного дозвілля, аби присвятити час своєму здоров’ю! В рамках реалізації обласного конкурсу «Комфортні громади», учасниками і переможцями якого стала наша громада в номінації «Розвиток спортивної інфраструктури», відділом житлово-комунального господарства і благоустрою Агрономічної сільської ради за підтримки відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму розпочато роботу по будівництву нового комплектного багатофункціонального  майданчика фізичної підготовки та витривалості різних вікових груп населення на території сільського клубу в селі Горбанівка. Це стратегічно важливо і для залучення більшої кількості населення до занять фізичною культурою і, водночас, для якісного розвитку спорту. Об‘єкт буде споруджено за рахунок співфінансування з обласного  та сільського бюджетів, вартість його складає 266 тис. грн. Ще одним досягненням саме освітняської громади можна вважати поновлення спортивної бази закладів освіти, яка не здійснювалася роками. Однак, у 2021 році за підтримки сільського голови,  відділом освіти, молоді, спорту, культури та туризму вперше виділено значну суму коштів, а саме -  250 тис. гривень на закупівлю спортивного обладнання для шкіл Агроономічної територіальної громади. Діти - це наше майбутнє. Відтак, нашим завданням є, щоб вони зростали і мали щасливе дитинство, яке проходитиме у комфортних умовах. Ми робимо усе можливе, аби з кожним роком на спортивній мапі громади з‘являлось усе більше об‘єктів спортивної інфраструктури.

16:48 17.08.2021

Вакцинація і освітній процес

З 5 серпня 2021 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 року №787. Згідно з умовами адаптивного карантину, у випадку, якщо у регіоні встановлюється рівень епіднебезпеки, вищий за зелений, то в закладах освіти запроваджується дистанційне навчання, якщо колектив закладу освіти не вакцинований на 80%. Педагоги шкіл Агрономічної територіальної громади також долучаються до вакцинації, однак на сьогодні жоден заклад і близько не досягає норми вакцинації, при якій закладам гарантується очне навчання.

12:02 13.08.2021

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень