A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Новини

Відзначили День визволення від фашистських загарбників в бібліотеці Агрономічного центру культури

28 жовтня Україна відзначає визначну дату - День визволення від фашистських загарбників, національне свято, присвячене вигнанню військ нацистської Німеччини з території України 1944 року.

14:26 29.10.2021

В Агрономічному центрі культури та дозвілля відбулась зустріч з літератором Ю.Плясовицею

В Агрономічному центрі культури та дозвілля відбулась зустріч з заслуженим архітектором України, членом Національної спілки письменників України, літератором - Юрієм Плясовицею. "Зустріч з ароматом кави" мала на меті познайомити присутніх з талановитим односельцем, який віднедавна проживає в нашому с. Агрономічне, літературна діяльність якого почалась досить пізно, адже свою першу книгу Юрій Плясовиця написав в 60 років, а там , як кажуть, "поперло" ( сміло добираю такі вислови, бо письменник дуже сучасний та з гарним почуттям гумору).  19 виданих книг, останні дві написані українською мовою. Всі 19 є у нашій бібліотеці Агрономічного центру культури та дозвілля, за що дуже вдячні автору, частину книг письменник дарував раніше, а при цій зустрічі подарува ще й нашим бібліотекам філій, та Василю Івановичу Білоусу, нашому місцевому письменнику, який, до речі, зачитав присутнім свої нові вірші... Отож, "Зустріч з ароматом кави" переросла у зустріч "Феєрверк ємоцій" , адже Юрій Плясовиця уміє здивувати , людина широкого кругозору, дуже талановитий архітектор. Вінницький район Поділля красується його архітектурою, Гніванський костел уже тричі починав службу в честь свого архітектора Юрія Плясовиці, та багато інших храмів, торгових центрів і т.д. архітектурою яких займався Юрій Плясовиця. Цікаво було дізнатись про інші країни, які відвідав письменник, а він побував у 78 країнах світу, це дійсно вражає!  Однієї зустрічі мало, щоб ще більше дізнатись про  неймовірний талант та про його особливий підхід до життя, до архітектури і ,звичайно, до своєї літературної діяльності... Юрій Плясовиця пообіцяв наступну зустріч у с. Медвеже Вушко. Сподіваємось до швидкої зустрічі, та дякуємо письменнику за його оригінальність, відкритість, жагу до вічного життя і ,особливо, за гарні емоції та чудовий настрій.

14:17 29.10.2021

В Агрономічній громаді вшанували загиблих за визволення України від фашистських загарбників

28 жовтня в Україні відзначається День визволення від фашистських загарбників. Традиційно, цього дня сільський голова Сергій Сітарський разом з працівниками відділів поклали квіти до пам’ятників загиблим. Цей рік не став виключенням.

11:48 29.10.2021

Покращуємо якість перевезень учнів у громаді

27 жовтня Агрономічна громада отримала в рамках проекту «Шкільний автобус» новенький шкільний автобус для покращення та здійснення перевезень учнів. Сьогодні автобус знаходиться на шкільному подвір’ї Агрономічненської СЗШ І-ІІІ ступенів, де створено всі умови для збереження та охорони транспорту. Тому поки прийнято рішення керівництвом громади залишити його там до закінчення процедури оформлення транспортного засобу. Наразі Агрономічна сільська рада розпочала процедуру перереєстрації шкільного автобусу, розробку маршруту його руху та введення посади водія. Після того автобус буде передано в Бохоницьку СЗШ І-ІІІ ступенів. Тепер наша громада має вже в підпорядкуванні два шкільних автобуси для оптимізації роботи та покращення послуг з підвезення дітей до школи. Дякуємо за допомогу голові Вінницької ОДА – Сергію Борзову та народному депутату – Ірині Борзовій.

17:09 28.10.2021

Закладам дошкільної освіти подарували блочний конструктор "Техно 7 ТехноК"

Дошкільне дитинство – період інтенсивного сенсорного розвитку. Як відомо, провідною діяльністю дошкільника є гра. В наш час ми маємо багатий, широкий  світ іграшок. Вони яскраві, привабливі, але не всі мають розвивальну цінність.  Натомість, справді універсальною іграшкою є  блочний конструктор «Техно 7 ТехноК», що забезпечує найширші потреби дошкільника, спонукає до мислення, фантазування, дає дитині змогу відчувати, творити.  Саме такий подарунок в новому навчальному році отримали усі заклади дошкільної освіти Агрономічної територіальної громади від сільського голови Сергія Сітарського.  Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради сподівається, що робота з конструкторами дозволить дітям у формі пізнавальної гри дізнатися багато всього важливого і розвинути необхідні в подальшому житті навички. Включення дітей у систематичну конструктивну діяльність можна вважати одним з важливих умов формування здатності сприймати зовнішні властивості предметного світу (величина, форма, просторові і розмірні відносини). За ініціативи директорів садочків та постійної підтримки сільського голови, ми і надалі сподіваємося осучаснювати освітній простір наших закладів дошкільної освіти і надалі.

15:05 28.10.2021

Відремонтовано водогін в Агрономічному ЗДО (ясла-садок) "Сонечко"

В зв'язку з інтенсивним будівництвом житлових комплексів в селі Агрономічному виникла проблема щодо водопостачання. Потужності діючого водогону не могли вже досить значний час забезпечити достатньою кількістю води і садочок в селі.    Часті перебої  створювали великі незручності в роботі закладу,  працівників та дітей, адже, згідно санітарних вимог працювати без води заклад не може жодної  хвилини. На звернення директора ЗДО «Сонечко» Галини Нагребецької про потребу нагального вирішення даного питання відгукнулися сільський голова Сергій Сітарський, начальник відділу освіти громади Олександр Грустілін. В жовтні місяці за ініціативи сільського голови із залученням спонсорів відділом освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради розпочато поточний ремонт системи водопостачання садочку. За короткий проміжок часу спільно відділом житлово-комунального господарства сільської ради спільно з ЖЕК «Агрономічне», проведено відповідні ремонтні роботи і питання  відновлення безперебійного і якісного водопостачання в ЗДО «Сонечко» було вирішеним. Станом на 27.10.2021 року знову  з'явився нормальний тиск води в системі, запрацювали бойлери, відновилась  безперебійна подача гарячої і холодної води, заклад забезпечено необхідним обсягом споживання води відповідно до норм споживання. За повідомленням директора садочку, колектив закладу, батьки дітей  щиро дякували за проведену роботу, турботу та розуміння потреб освітнього закладу!

14:59 28.10.2021

Увага !

Відповідно до наказу відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради № 192-од від 28.10.2021 року:

14:12 28.10.2021

До відома громади та батьків!

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської повідомляє відповідно до наказу відділу 55-аг від 12.10.2021 року з 15 жовтня розпочався опалювальний сезон, опалюють свої приміщення Агрономічнеська СЗШ І-ІІІ ступенів та Ільківська ЗОШ І-ІІ ступенів, які працюють на альтернативних видах палива. 

13:46 28.10.2021

Отримано новий шкільний автобус

Сьогодні, 27 жовтня, сільський голова Сергій Сітарський спільно з начальником відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Олександром Грустіліном отримали новий шкільний автобус для учнів Агрономічної територіальної громади. Придбано автобус в рамках програми “Шкільний автобус” в співфінансуванні з державним бюджетом. Агрономічна сільська рада за умовами мала сплатити 40% загальної вартості, а це 881 000 грн.

13:00 27.10.2021

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень