A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Новини

Подяки Вінницької районної адміністрації

У 2023 році активізувалася співпраця між Агрономічною територіальною громадою та Вінницькою районною військовою адміністрацією в напрямку проведення на базі наших закладів освіти зональних та фінальних районних змагань з різних видів спорту за програмою обласної Гімназіади серед учнів закладів загальної середньої освіти Вінницького району.

08:49 06.03.2023

Учні Агрономічненського ліцею відвідали поранених воїнів

Наразі у госпіталях по всій Україні найкращі медики лікують українських військових, поранених у боях із терористами на сході країни. Серед них є важкопоранені, а дехто потребує й лікування за кордоном. Українці і тут об’єдналися, щоб допомогти — збирають кошти на лікування, медикаменти, нове обладнання для лікарень, спецавтомобілі для безпечного транспортування поранених, приносять пораненим книжки, побутові речі. Масово здають кров.

13:53 03.03.2023

Профілактична бесіда з батьками та дітьми одного з класів Бохоницького ліцею

На запрошення адміністрації Бохоницького ліцею Агрономічної сільської ради, 03.03.2023 року головним спеціалістом Служби у справах дітей Агрономічної сільської ради спільно з інспектором СЮП Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області, була проведена профілактична бесіда з батьками та дітьми одного з класів Бохоницького ліцею. Питання які були обгроворені на батьківських зборах є дуже актуальні в житті учнів ліцею, а саме: протидія булінгу та правила толерантного ставлення до оточуючих; підтримання належної поведінки і використання нецензурної лексики; шкідливі звички; поліпшення поведінки дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; вироблення умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров’я.

08:53 03.03.2023

Зіграли товариський матч з волейболу між школярами

26 лютого на базі Агрономічненського ліцею відбулася товаристська зустріч між учнями Агрономічненського ліцею та Вороновицького ліцею з волейболу серед дівчат. Учасниками спортивного заходу стали команди обох закладів, які були представлені двома складами: основним і дублюючим. Юні спортсмени мали нагоду поділитися своїм спортивним досвідом гри у волейбол. Слід зазначити, що такий захід відбувся не вперше. Адже, 10 лютого, не так давно, також відбувався товаристський матч з волейболу серед хлопців і дівчат збірної Агрономічної громади та Некрасовського ліцею Якушинецької громади.   Події були  організовані аби популяризувати здоровий спосіб життя серед сучасної молоді та мотивувати її займатися фізичними активностями. Проведення турніру з метою підготовки команд до участі в зональних та фінальних спортивних змаганнях ініціював заступник директора Агрономічного центру культури та дозвілля Микола Добровольский. Підтримали ідею та допомогли із організацією учителі фізичної культури та дирекція Агрономічненського ліцею, яка гостинно прийняла у себе представників з інших громад.

13:42 27.02.2023

Допомога із завершенням ремонту класу

Днями представники батьківського комітету Агрономічненського ліцею звернулися до сільського голови Сергія Сітарського та депутата Вінницької обласної Ради Олександра Масленнікова з проханням допомогти із завершенням ремонту класу, де проводяться заняття групи продовженого дня. Так як  в закладі є потреба в обладнанні додаткових класів, адже кількість учнів постійно збільшується. Однак не завжди ці приміщенні придатні для навчання і їх потрібно терміново ремонтувати. Тому батьки звернулися до сільського голови та депутата за допомогою.  Олександр Масленніков швидко відреагував на звернення, тому в класі вже замінено освітлення сучасними  світлодіодними світильниками. В свою чергу за власні кошти Сергій Сітарський допоміг з придбанням лінолеуму та фарби для стін.  Тому невдовзі ліцеїсти будуть займатися в класі з гарною підлогою та пофарбованими стінами.

08:51 24.02.2023

В бібліотеці Горбанівської філії Агрономічного центру культури та дозвілля оформлено виставку "Мова - духовний скарб"

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Історія дня нажаль , має трагічний початок. Дата для рідної мови була вибрана на згадку про трагічні події,  що сталися в Бангладеш 21 лютого 1952 року. Відтоді ця дата стала днем полеглих за рідну мову,  а весь світ відзначає День рідної мови. Відзначенням цього дня ЮНЕСКО хотіло привернути увагу світової прогресивної спільноти до безправного становища багатьох поневолених народів,  у яких гнобителі намагаються відібрати рідну мову.   Зараз  у світі нараховується близько 6000 мов. Але приблизно половина з них під загрозою зникнення.  Мова - це історія народу,  найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.  Українська мова - одна з найбільших вокальних та милозвучних у світі , вона є однією із найдавніших на нашому континенті й має чимало говірок.  Це свято не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.  В бібліотеці Горбанівської філії Агрономічного центру культури та дозвілля оформлено виставку "Мова - духовний скарб", також доповненням був конкурс малюнків " Дивосвіт рідного слова".

12:32 22.02.2023

Відзначення Міжнародного дня рідної мови у Медвежевушківському ліцеї 

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.

12:50 21.02.2023

Тиждень української мови в Бохоницькому ліцеї

Сьогодні в Бохоницькому  ліцеї було організовано роботу агентства «Мовний патруль». Усі охочі мали можливість обрати відділ за своїм бажанням (фонетики, орфографії, пунктуації або редагування) і виконати певні завдання, продемонструвавши знання мовних норм. Співробітники агентства на перервах та після уроків змогли виконати 45 замовлень (найбільше, до речі, з орфографії).

12:47 21.02.2023

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень