A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Новини

Вечір пам'яті "І знов під  Крутами рясні сніги упали" в Бохоницькій філії Агрономічного центру культури і дозвілля

29 січня в Україні відзначається 105 річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. 29-го січня 1918 року загін із курсантів, студентів та гімназистів  зійшовся у нерівному бою з багатотисячною  армією  Михайла Муравйова. 27 юнаків потрапили після бою в полон до більшовиків та були страчені. Їх тіла пізніше були урочисто перепоховання на Аскольдовій могилі  в Києві. Бій під Крутами - трагічна і важлива подія в історії нашої країни, яка нагадує про боротьбу за незалежність України. Історія повторюється - сьогодні ми продовжуємо тримати оборону від російської навали. До дня пам'яті Героїв Крут  працівники  Бохоницької філії Агрономічного центру культури і дозвілля підготували та провели вечір пам'яті "І знов під  Крутами рясні сніги упали"

12:45 01.02.2023

105 річницю бою під Крутами відзначили в Ільківській гімназії

29 січня – День пам’яті Героїв Крут, який вшановує школярів, студентів та курсантів загиблих у січні 1918 року. Цей день став для українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

09:40 01.02.2023

Відзначення 105-ої річниці бою під Крутами в Бохоницькому ліцеї

У Бохоницькому ліцеї до відзначення 105-ї річниці бою під Крутами  01 лютого  2023 року проведено вечір пам’яті на шкільній  лінійці  для дітей та учнівської молоді  5-11 класів "Квіти в полі там, де Крути… ". Учні 10 класу Віталій Дронов і Володимир Шинкаренко познайомили учнів із хронологією подій січня 1918 року. Педагог-організатор Людмила Білозор  продемонстувала документальний відеоролик «Крути» з циклу Перемоги України.  Вчитель  історії Наталія Березюк розвінчала головні міфи більшовицької пропаганди  щодо цих подій, використавши тематичні інформаційні матеріали «Бій за майбутнє».   Українського інституту національної пам’яті.  Усіх, хто віддав життя за свободу і незалежність нашої держави,   пом’янули під час проведення заходу  хвилиною мовчання. Педагог-організатор Юлія Січкар створила тематичну інформаційну виставку  історичних матеріалів «Пам’ятаємо героїв Крут», де учні школи могли познайомитись із спогадами учасників тих подій, які залишились живими.

09:34 01.02.2023

В бібліотеці Горбанівської філії Агрономічного центру культури та дозвілля проведений історичний екскурс " Герої Крут- ваш подвиг не забути!"

Нетлінним символом героїзму та відданості національній ідеї є жертовний подвиг молодих українських патріотів в січні 1918 року під Крутами, подвиг,  який небезпідставно порівнюють із відомим боєм під Фермопілами. Майже триста юнаків (цвіт тодішньої української патріотичної молоді) поклали тоді свої голови, захищаючи столицю України від ворожої навали, яка удесятеро перевищувала сили оборонців. Серед цих славних українських лицарів було немало подолян, до яких по праву можна віднести і одного з керівників крутянської оборони сотника Аверія Гончаренка. До дня пам'яті Героїв Крут в бібліотеці Горбанівської філії Агрономічного центру культури та дозвілля проведений історичний екскурс " Герої Крут- ваш подвиг не забути!", доповненням до заходу оформлена  виставка- вшанування " Крути -  символ національної пам'яті ".

14:11 30.01.2023

День пам'яті Героїв Крут в Медвеже Вушківській філії Агрономічного центру культури та дозвілля

29 січня — День пам‘яті Героїв Крут.  1918 року біля залізничної станції Крути кілька сотень українських студентів та гімназистів прийняли нерівний бій з чотирьохтисячною армією росіян під проводом Муравйова. Українські юнаки загинули і власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію визвольних змагань нашого народу 🇺🇦 Саме цю історично подію висвітлено в українському фільмі Олексія Шапарєва «Крути 1918». Кілька сотень відважних юнаків та чоловіків зробили свій вибір — виступили проти російської військової агресії, стали на захист України. Вони були різного походження: діти селян, робітників, священників; військові, студенти, гімназисти. Хтось мав бойовий вишкіл, а хтось уперше взяв до рук зброю. Але всі вони розуміли головне — Україна потребує їхнього чину.     29 січня в Медвеже Вушківській філії  Агрономічного центру культури та дозвілля усі охочі мали змогу переглянути цю стрічку та хвилиною мовчання вшанувати полеглих героїв, що дало змогу ще глибше зануритися у ті історичні події.      Як тоді, так і сьогодні ми змушені боротися проти росії. Неважливо, яку назву носить ця держава: імперська, більшовицька, сталінська чи путінська. Для нас — це назавжди країна-терорист, країна-окупант, країна-вбивця.  Сьогодні на захист України стали тисячі українців.   

14:09 30.01.2023

Відзначення Дня Соборності України в Бохоницькому ЗДО (ясла-садок) "Дзвіночок"

День Соборності - свято, що символізує єдність українських земель та українців в цілому. Аби підкреслити значимість цього свята вихователі Бохоницького садочка провели тематичні заняття "Покличемо казку", "Ми любимо Україну від душі"; фізкультурну розвагу ""Українці сили ні у кого не просили"; флешмоб "Мандруємо Україною" та  пояснили діткам, що слово «соборність» – означає єдність, згуртованість, неподільність, ознайомилися з поняттями «єдина», «незалежна», закріпили знання про символи рідної держави.

10:03 26.01.2023

Відзначення Дня Соборності України в Ільківській гімназії

З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любові до Батьківщини, людської гідності, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України, в Ільківській гімназії організовано та проведено ряд заходів: інформаційна хвилинка  «У серці Україна», тематична виховна година «Велика злука – великі сподівання», виготовлення стіннівок «Україна очима дітей». У  шкільній  бібліотеці протягом січня-лютого пройдуть тематичні книжкові виставки історичної та художньої літератури «Любити Батьківщину – знати її історію». Учні 3 класу створили квіткову Україну з усіма її містами. Учні 2 класу  утворили живий ланцюг – символ духовної єдності та свободи українського народу!

09:23 25.01.2023

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень