A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Новини

195 річницю від дня народження французького письменника-фантаста Жуля Верна відзначили в бібліотеці Горбанівської філії Агрономічного центру культури та дозвілля

8 лютого виповнюється 195 років від дня народження всесвітнього мандрівника , винахідника Жуля Верна. За своє життя Жуль Верн домігся багато чого, став одним з основоположників жанру науково-фантастичної літератури. У своїх творах він передбачив  наукові відкриття та винаходи в самих різних областях, в тому числі акваланги, телебачення і космічні польоти. Твори Жуля Верна за кількістю перекладів займають друге місце серед усіх письменників світу. Серед відомих його творів-"Таємний острів ", "П'ятнадцятирічний капітан", "Діти капітана Гранта", "Із землі на Місяць" та багато інших. Безліч романів Жуль Верна  були екранізовані. До 195 річниці від дня народження французького письменника-фантаста Жуля Верна в бібліотеці Горбанівської філії Агрономічного центру культури та дозвілля оформлена виставка-кросворд "Сторінками прочитаних книг".

09:21 09.02.2023

Відзначення Міжнародного Дня Безпеки в Інтернеті в Горбанівській філії Агрономічного центру культури та дозвілля

У рамках відзначення Міжнародного Дня Безпеки в Інтернеті, 7 лютого, в Горбанівській філії Агрономічного центру культури та дозвілля  спільно з Центром надання соціальних послуг проведено інтерактивне заняття «Безпека в інтернеті». Також, присутнім запропоновано для перегляду мультиплікаційні фільми: 1. «Нові корисні підказки. Увага! Інтернет». 2. «Безпечний інтернет. Найжахливіший тиждень Петрика» Проблема безпеки в інтернеті актуальна, й говорити про неї треба не лише один раз на рік, а постійно. Адже , не секрет, що з настанням ери інтернету, в житті людей відбулися позитивні зміни. Попри це, потрібно пам’ятати про те,  яку загрозу здоров’ю несе безпечне користування Мережею.

09:19 09.02.2023

В Агрономічній громаді відбулися фінальні змагання зі стрітболу в рамках ІІІ обласної Гімназіади

У багатьох американських фільмах можна побачити підлітків, які грають в баскетбол на половині баскетбольного майданчику. Завдяки динамічності і видовищності стрітбол завоював безліч шанувальників у всьому світі.

21:38 08.02.2023

В Агрономічній ТГ створено Орган охорони культурної спадщини

Міністерством культури та інформаційної політики вже зафіксовано понад 380 випадків руйнування або пошкодження російськими окупантами пам’яток культурної спадщини на території України. Очевидно, що зараз і у майбутньому наша держава буде перебувати під постійною загрозою, тому потрібно побудувати абсолютно нову систему культурної спадщини в Україні. Крім того, наша країна чітко рухається до Європейського Союзу і має виконувати їх стандарти, в тому числі і стосовно поваги та охорони культурної спадщини всіх рівнів. Саме через це та з метою виконання норм чинного українського законодавства, Агрономічна сільська рада, рішенням 35 сесії 8 скликання № 2346 від 26 січня 2023 року, створила Орган охорони культурної спадщини Агрономічної територіальної громади, до складу якого увійшли: ТУПЧІЙ Ірина Валентинівна    -    Голова Органу, керуюча справами  виконавчого комітету Агрономічної сільської ради ЗАКРЕВСЬКА Тетяна Петрівна    –    Заступник голови Органу, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради ГАВРИЛЮК Лілія Борисівна    –    секретар Органу, заступник начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради  ГРУСТІЛІН Олександр Олегович    –    член Органу, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради БАБІЙ Наталія Едуардівна    –    член Органу, начальник відділу земельних відносин Агрономічної сільської ради ШИБІНСЬКА Наталія Володимирівна    –    член Органу, депутат Агрономічної сільської ради 8 скликання ПАНИЧУК Богдан Миколайович    –    член Органу, начальник відділу юридичного та організаційного забезпечення Агрономічної сільської ради ТАРАСЮК Віктор Віталійович    –      член Органу, депутат Агрономічної сільської ради 8 скликання ПІДЛУБНИЙ Олег Миколайович    –    член Органу, головний спеціаліст відділу архітектури та просторового розвитку Агрономічної сільської ради. Саме цей виконавчий орган сільської ради має займатися тепер обліком та забезпеченням охоролни культурної спадщини нашої громади, аби зберегти для нащадків історико-культурні та археологічні пам'ятки, що збереглися у нас.

14:29 08.02.2023

Відбулися змагання з волейболу серед учнів шкіл Агрономічної громади

У спортивній залі Агрономічненського ліцею відбулися змагання з волейболу серед юнаків і дівчат на першість шкіл Агрономічної громади в рамках проведення ІІІ Спартакіади. У запеклій боротьбі за звання найкращої брали участь команди дівчат та хлопців з трьох шкіл.

21:14 07.02.2023

Відбулись зональні змагання з баскетболу на базі Агрономічненського ліцею

02 лютого відбулись зональні змагання за програмою обласної Гімназіади з баскетболу 3х3 на базі Агрономічненського ліцею. Суддею змагань був президент федерації баскетболу Вінницької області Сергій Дусь.

09:04 06.02.2023

В громаді відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ

05 лютого в селі Агрономічне відбувся благодійний концерт за участю Батальйону гарного настрою «Вінницькі». Це учасники популярних команд «Ліги Сміху» – «Вінницькі», «Наш формат», «Відпочиваємо разом» – та багатьох інших проектів, об'єдналися, щоб посмішками підтримати настрій українців, а гривнею – нашу армію.

08:42 06.02.2023

До ювілею Любові Забашти  бібліотека  Бохоницької філії Агрономічного центру культури та дозвілля представила книжково - ілюстративну виставку

3 лютого  виповнюється 105 років від дня народження української поетеси, драматурга, прозаїка - Любові Василівни Забашти. Ще з дитинства вона почала писати вірші. Уперше її вірші були надруковані   в газеті "Правда  Прилуччини" в 1935 році. Творчий доробок Любові Забашти нараховує кілька поетичних збірок,  пє'с і  драматичних поем. Чимало віршів, покладених композиторами на музику, стали популярними піснями. Авторка поетичних збірок "Калиновий кетяг",  "Квіт папороті", "Берег надії",  "Київська  гора".  Драматичні та ліро-епічні поеми: "Маруся. Чурай (Дівчина  з легенди)", "Роксолана ( Дівчина  з Рогатина)",  "Леся  Українка", "Софія Київська", дитяча лірика. Її творчості властиві гуманізм, віра у самовідданість і доброту людини.  До ювілею Любові Забашти  бібліотека  Бохоницької філії Агрономічного центру культури та дозвілля представила книжково - ілюстративну виставку  "Залишу вам,  як  спадок  серця, слово". Вірші  Любові  Забашти  "Рідна   мова" та  "Земля -  вселюдська  мати"  читали  користувачі  бібліотеки Рябошапко  Соломійка та Рябошапко  Ольга.

15:26 03.02.2023

Робоча зустріч в обласному департаменті освіти з питань оптимізації закладів освіти громади

Сьогодні, 3 лютого 2023 року, представники Агрономічної громади у складі сільського голови Сергія Сітарського, заступника голови Тетяни Закревської, начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Олександра Грустіліна та начальника юридичного відділу Богдана Паничука провела робочу зустріч з заступником начальника управління освіти і науки, начальником відділу дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної військової адміністрації Анатолієм Калєтніком.

15:03 03.02.2023

Обговорення оптимізації закладу у Бохоницькому ліцеї

Аналіз мережі закладів освіти змушує вишуковувати раціональні форми функціонування та розвитку як дошкільної, так і загальної середньої освіти для задоволення освітніх потреб населення Агрономічної сільської територіальної громади.

13:53 03.02.2023

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень