A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Новини

До уваги внутрішньо переміщених осіб!

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради повідомляє, що інформацію з влаштування дітей із числа внутрішньо переміщених осіб до закладів освіти Агрономічної територіальної громади можна отримати за посиланнями:

09:42 18.07.2022

Свято шоколаду у Бохоницькій бібліотеці

11 липня  всі ласуни святкували смачне свято - Всесвітній день шоколаду. Це найсмачніше і пресолодке свято. Шоколад - чарівний смаколик, що майя та ацтеки подарували світові, і дещо значно більше, ніж просто кондитерський виріб, адже він тішить, зігріває, надихає, позбавляє суму і навіть лікує. Багато цікавих фактів про шоколад занесено до книги рекордів Гіннеса. Вже стало традицією  в бібліотеці с. Бохоники  Агрономічного центру культури та дозвілля проведення солодких зустрічей присвячених солоденькому і смачненькому шоколаду. Бібліотекарка Алла Осаволюк  провела книжково-шоколадну дегустацію "Смачне  читання", де розповіла дітям про історію виникнення шоколаду, про його чудодійні властивості, та порекомендувала деякі книги для "солодкого" читання. Свято продовжилось іграми, конкурсами, загадками, присвяченими шоколаду. Діти з задоволенням брали участь у приготуванні шоколадних смаколиків, та робили собі шоколадні маски на лиці. На завершення свята всі пригостились солодкими ласощами та пили гарячий  шоколад, який приготовлений за рецептом з журналу "Колобочок" Тож, ласуйте шоколадом будь-де і будь-коли, самі із друзями, і  він додасть вам життєвих сил, бадьорості та просто гарного настрою!

09:02 14.07.2022

Випускники зразкового хореографічного колективу «Сонечко» - 2022

13 липня 2022 року в затишній залі Агрономічного центру культури та дозвілля відбулися урочистості з нагоди випуску зразкового хореографічного колективу «Сонечко» - 2022 року. Хвилююча і незабутня мить вручення дипломів і грамот про закінчення навчання, подяк за високі досягнення у хореографічному та музичному мистецтві – все це стало однією зі сторінок життя 25-го ювілейного року існування хореографічного колективу. А виступи дітей під час святкового концерту продемонстрували найвищий рівень професійної та виконавської майстерності, отримали найвищу оцінку глядацького залу – щирі аплодисменти не вщухали ні на мить! «Випуск – 2022» – це випуск талановитих, творчих, енергійних юнаків та дівчат, для яких відкривається безліч доріг у нове життя.  На свято з вітальним словом, грамотами та подарунками завітали сільський голова Сергій Сітарський, депутати обласної ради Олександр Масленніков та Тетяна Каменщук, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради Олександр Грустілін та постійний меценат та друг колективу місцевий підприємець Володимир Головчук та його родина. Наші сьогоднішні випускники навчалися і росли: з маленьких незграбних «каченят» перетворилися в прекрасних «лебедів». Їх мистецький шлях був надзвичайно непростим. Та саме тут, в хореографічному колективі села Агрономічного, недосвідчена малеча виросла до рівня справжніх професіоналів. Від імені усієї громади, відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради вітає випускників із завершенням навчання та бажає вам рівної, гладенької дороги без перешкод у майбутнє. Нехай на вашому шляху зустрічаються добрі, щирі люди, нехай любов до українського танцю завжди живе у ваших серцях. Добробуту та мирного неба!

08:59 14.07.2022

25-річчя зразкового хореографічного колективу «Сонечко» с. Агрономічне

Дитячий хореографічний колектив «Сонечко» розпочав  свою діяльність з 1997  року під керівництвом Гаврилюк Лілії Борисівни як самодіяльний дитячий танцювальний колектив с. Агрономічне. На початку свого заснування колектив складався з однієї групи дітей, яка налічувала 20 учасників  віком від 7 до 10 років. За двадцять п’ять років своєї діяльності дитячий танцювальний колектив значно розширився та налічує сьогодні 5 груп, в яких було задіяно більше 60 учасників  віком від 7 до 17 років. За ці роки репертуар колективу дещо змінювався, однак переважно пропагує та демонструє український народний танок.  

11:17 13.07.2022

Обрядове дійство «Русальчин Великдень» в Бохоницькій філії Агрономічного центру культури та дозвілля

7 липня в Бохоницькій філії фольклорний гурт «Русалоньки» презентував громаді старовинне обрядове дійство «Проводів русалок», яке побутувало на теренах Бохоників та навколишніх сіл. В ході дійства звучали старовинні пісні «На святій неділі», «Подоляночка», «Ой зав’ю вінки», «Ой біжить, біжить мала дівчинка». Нажаль дійства, довелося провести без участі смешканців громади та активного залучення молоді дійств у зв’язку із воєнним станом, однак матеріали записів усіх представлені в мережі Інтернет. Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради вітає зі святом Івана Купала і від душі хоче побажати бути здоровим, процвітати, любити, мріяти, сподіватися, вірити, минуле згадувати з посмішкою, в майбутнє дивитися з оптимізмом, а в найближчому цьому обов'язково знайти свою квітучу папороть, яка подарує вам щастя, мир, спокій і радість.

13:32 11.07.2022

Майстер-клас по плетінню купальських віночків в Бохоницькій філії Агрономічного центру культури та дозвілля

Найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят – це свято молоді – Купало, або Купайло, що з часом, після прийняття християнства, деякою мірою трансформувалося в церковне свято. В нашій громаді також бережуть українські традиції, не дарма на базі Бохоницької філії Агрономічного центру культури та дозвілля вже багато років поспіль працює народний-аматорський фольклорно-етнографічний колектив "Брикса" та фолькльорний гурт «Русалоньки» під вмілим загальним керівництвом Валентини Коваль. Свято традиційно починається ввечері, напередодні Купала. У надвечір'я дівчата гадають на судженого - кидають у воду свої вінки, а хлопці повинні їх дістати. Вінок - це символ щастя та одруження. Чий вінок хлопець дістане, того й дівчина повинна поцілувати і мусить бути з ним у парі на це свято. Так, 6 липня в Бохоницькій філії відбувся майстер-клас по плетінню купальських віночків. Завідувачка філією Валентина Коваль та екс - керівник народного аматорського фольклорно-етнографічного ансамблю «Брикса» Лілія Коваль поділились з дівчатами вмінням та тонкощами виготовлення атрибуту багатьох свят, що проводяться у весняно-літню пору.

13:28 11.07.2022

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень