A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Новини

Міжнародний день захисту дітей в Агрономічній громаді

Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це свято стало символом дитячої щирої радості та надії на майбутнє. Адже саме в дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та мали усі умови для всебічного розвитку.

09:20 02.06.2022

Лялька-мотанка як оберіг наших сподівань

У с.Бохоники на базы Бохоницького будинку культури організували виставку великих Ляльок-мотанок та гостя свята - народна майстриня Валентина Погребняк провела майстер-клас по створенню Ляльки-мотанки для місцевих дітей.   Сільський голова Сергій Сітарський  та працівники відділу у справах дітей Агрономічної громади організували свято до Дня захисту дітей та подарували подарунки дітям з внутрішньо переміщених сімей та місцевим діткам з сімей,  які потрапили у складні життєві обставини. На сявто завітала і обласний депутат Тетяна Каменщук. Атмосфера заходу була сповнена святковим настроєм та сприяла популяризації і підтримці українських традицій та культури серед місцевого населення.

09:52 01.06.2022

У Агрономічній громаді перейменували школи на ліцеї та гімназії

Минулого вівторка, 24 травня, у Агрономічній сільській раді прийняли рішення про перейменування шкіл на ліцеї та гімназії. Так, Агрономічненська, Бохоницька, Медвеже-Вушківська школи стали відповідно Агрономічненським, Бохоницьким та Медвежевушківським ліцеями, а Ільківська школа стала гімназією.  Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму пояснює, що відповідно до нового освітнього законодавства шкіл, з переліку мають зникнути загальноосвітні школи. Їм на зміну прийдуть три окремі ланки: початкова школа (1-4 класи), гімназія (5-9 класи) та ліцей (10-11(12) класи).  У перспективі реформа НУШ передбачає ще подальшу реорганізацію закладів освіти. Та на сьогодні ми говоримо лише про заміну вивіски «загальноосвітня школа» на вивіску «ліцей» або «гімназія», при цьому навчальна програма для цих учнів ніяк не зміниться. А справжня реорганізація чекає на нас попереду, — пояснює начальник відділу освіти Олександр Грустілін. — Ми маємо готовий план цього процесу. Він узгоджений з керівниками закладів освіти. Надалі школи у нашій громаді стануть гімназіями, і сподіватимемось щоб хоча б одна з них залишиться ліцеєм, однак це рішення прийматиме обласна рада.  У свідоцтвах про здобуття повної загальної середньої освіти цьогорічних випускників ще писатиметься, що вони закінчили школу І-III ступенів, а не ліцей.

11:37 31.05.2022

66 обдарованих учнів шкіл Агрономічної територіальної громади отримали стипендії

Підтримка освіти — пріоритет для громади. 26 травня 2022 року у стінах шкіл Агрономічної територіальної громади відбулося нагородження учнів, що стали переможцями та призерами Всеукраїнських олімпіад, Міжнародних, Всеукраїнських конкурсів, фестивалів, турнірів, спортивних змагань та  вручення їм стипендій від обласного депутата Олександра Масленнікова, який вже багато років підтримує обдаровану молодь.

11:26 31.05.2022

Відбувся матч Перемоги

22 травня за сприяння сільського голови Сергія Сітарського та депутата Вінницької обласної Ради Олександра Масленнікова відбувся матч Перемоги між футбольними командами «Патріот» села Агрономічне і «Поділля» села Медвеже Вушко нашої громади, який присвячений Дню пам’яті та примирення.

18:42 23.05.2022

23 травня День Героїв України

23 травня День Героїв України. День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь усіх українських воїнів та воїнок усіх часів, усіх борців та борчинь за волю України від лицарства Київської Русі до сьогодення. Цей день – ще одна нагода вшанувати найсміливіших, найдостойніших та найвірніших синів України, всіх тих, хто віддав за неї найцінніше – власне життя.

18:31 23.05.2022

Майстер-клас до Дня вишиванки на базі Агрономічного центру культури та дозвілля

Щороку третього четверга травня в Україні відзначають День вишиванки. В цей день у містах, селищах, селах українці одягають вишиту сорочку в такий спосіб, вшановуючи красу етнічного одягу і демонструють духовну свідомість народу. Вишиванка – яскравий приклад і підтвердження цьому. 

18:35 19.05.2022

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень