A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради

Новини

Створено клас пожежної безпеки для занять з дітьми на базі Агрономічненської школи

За інформацією Вінницького РУ ГУ ДСНС України у Вінницькій області впродовж 2021 року на території Вінницького району зареєстровано 1148 пожеж,.з них 454 пожежі виникло в екосистемах. Загинуло внаслідок пожеж 31 людина, з них 2 дитини. Травмовано на пожежах 16 осіб, врятовано 12 осіб. Прямі збитки, завдані пожежами склали 39 млн. 209 тис. 718 грн. Побічні збитки, завдані пожежами склали 95 млн. 072 тис. 612 грн. Врятовано матеріальних цінностей на суму 91 млн. 051 тис. 746 грн. Аналізуючи причини пожеж, внаслідок яких загинули люди, слід відзначити їх найбільшу кількість від необережного поводження під час куріння - 29 (33,7%), з них 20 в стані алкогольного сп’яніння; -    порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок - 23 людини, або 26,8% від загальної кількості загиблих; -    порушення правил ГІБ при влаштуванні та експлуатації печей, теплогенеруючих агрегатів та установок - 21 людина, що становить 24,4% від загальної кількості загиблих; -    необережного поводження з вогнем - 9 людей або 10,5% від загальної кількості пожеж, з них 2 в стані алкогольного сп’яніння. З метою покращення стану пожежної безпеки в закладах освіти відділом освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради організовано роботу щодо проведення нарад, консультацій з керівництвом об’єктів освіти громади. Також на постійному контролі питання щодо необхідності покращення матеріально-технічної бази закладів освіти в напрямку закупівлі наочних матеріалів для проведення занять, розробки орієнтовних переліків бесід та інструктажів для занять, тематичних планів щодо інформування про пожежну небезпеку з урахуванням сезонності. З метою доведення до дітей основних вимог пожежної безпеки на базі Агрономічненської СЗШ І-ІІІ ступенів також було створено клас безпеки для проведення занять із дітьми в територіальній громаді за участю представників ДСНС України у Вінницькій області  з 1 вересня 2022 року на базі цього кабінету. Підрозділами ДСНС України у Вінницькій області підготовлено наочну агітацію для доведення до дітей основних вимог пожежної безпеки, змонтовано відеоролики з демонстрацією пожеж та їх наслідків для засвоєння матеріалу дітьми, тому у разі звернення можливо отримати необхідні для класів безпеки матеріали. Також в наявності Методичні рекомендації щодо організації проведення уроків з безпеки життєдіяльності, в тому числі з пожежної безпеки.

11:49 27.06.2022

Діти з Агрономічної громади вирушили в табір до Польщі

22 червня діти з Агрономічної громади за сприяння сільського голови Сергія Сітарського  та голови МГО Україна - Польща – Німеччина  Сергія Татусяка виїхали до польського міста Криниця-Здруй в табір. Там діти відпочиватимуть безкоштовно 21 день: будуть гратися, знайомитися з містом, ходити у походи, на пляж та тренуватися .

15:49 24.06.2022

Випускники Агрономічної ТГ отримали документи про освіту

Випускний - це одночасно весела і дуже сумна подія. У цей день випускники назавжди прощаються зі школою і вчителями, завершують важливий етап у своєму житті. Однак для випускників, їх батьків і вчителів цей день залишається хвилюючим і емоційним, незважаючи на те, що в цьому році він проходить не лише в умовах карантину коронавірусу, а ще й - війни.

15:47 24.06.2022

Тематична виставка в Бохоницькій бібліотеці Агрономічного центру культури та дозвілля

Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов в життя мільйонів українців. О 4 год. ранку фашистська Німеччина завдала масового удару по військових об'єктах та інфраструктурі Києва, Житомира, Одеси. Так почалася війна, в ході якої  загинули 27 мільйонів невинних людей. Ми у скорботі про кожну людину, яка принесла в жертву своє життя, щоб одного весняного дня настав мир. Вшановуючи пам'ять загиблих ми пам'ятаємо про здобуту ними перемогу, саме вона дає віру, що Україна теж переможе нинішнього цинічного ворога. Правда за нами тож і сьогоднішня перемога неминуча. З метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу полеглих під час другої світової війни 1941-1945 років Бохоницка бібліотека Агрономічного цктд представила виставку-реквієм "Пам'ятаєш земле, 41-й, ти нічого земле не забудь".

14:35 23.06.2022

Відновив роботу Горбанівський дитячий садочок під час воєнного стану

Воєнний стан в Україні триває вже понад 100 днів. Проте освітній процес поступово відновлює роботу. І тисячі закладів по всій країні вже приймають дітей. Найбільше, звісно, на заході. Остаточне рішення про формат навчального процесу приймають комісії у кожній області, громаді окремо, зважаючи на всі фактори.  Так, і в Агрономічній громаді, рішенням виконавчого комітету з 23 червня 2022 року відновлено роботу Горбанівського ЗДО (ясла-садок) «Перлина» з дотриманням вимог воєнного часу та протиепідемічних вимог в умовах карантину. Садочок працює як черговий для мешканців сіл всієї громади. На сьогодні за сприяння сільського голови Сергія Сітарського та місцевого депутата Шибінської Наталії Володимирівни було знайдено та облаштовано найпростіше укриття в підвальному приміщенні сусіднього із садочком магазину. Дякуємо власнику торговельної точки, працівникам закладу та батькам за допомогу в облаштуванні укриття для дітей, в якому можна здійснити їх евакуацію на випадок повітряної тривоги.

12:13 23.06.2022

Фабрика талантів с. Медвеже Вушко

Сьогодні, 22 червня в Медвеже Вушківській філії Агрономічного центру культури та дозвілля, за сприяння сільського голови Сергія Сітарського представники ГО " Академія Національних Традицій "Фабрика Талантів" в рамках проекту «АNT Поруч» за підтримки БДФ «Юнісеф» влаштували для діток села Медвеже Вушко ще один день позитивних емоцій та незабутніх вражень, адже у воєнний час дуже важливо, щоб діти продовжували всебічно розвиватись і відволікатись від негативних подій та емоцій.

20:53 22.06.2022

22 червня – День Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

У День скорботи й вшанування пам’яті жертв війни в Україні сільський голова Сергій Сітарський разом із працівниками апарату виконавчого комітету та комунальних закладів Агрономічної сільської ради, вшанували пам’ять жертв війни покладанням квітів до меморіалів загиблим воїнам в селах громади. Присутні вшанували пам'ять усіх, хто поліг на полі бою, загинув у фашистських концтаборах, помер від важких ран у роки Другої світової хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятників загиблим воїнам.

16:38 22.06.2022

Фабрика талантів с. Горбанівка

20 червня в Горбанівській філії ЦКіД для дітей різновікових категорій , та дорослих відбулося справжнє свято в якому взяли участь жителі сіл Горбанівка, Ільківка, серед яких були ВПО. Захід відбувся за підтримки сільського голови Сітарського С.М., та депутата обласної ради Масленнікова О. Г. На святі також була присутня заступник сільського голови Закревська Т.П. Привітали присутніх на початку свята. Представники ГО «АНТ Поруч» за підтримки БДФ «Юнісеф». Розпочали свято веселою руханкою разом з хореографами Артемом Мовчаном та Оленою Лановенко. Далі присутні відпочивали та займалися в різних локаціях. - Музикування. Антоніна Романенко з учасниками грали в ігри на розвиток музичного слуху. Кожен учасних мав змогу обрати для себе музичний інструмент, так і прозвучало «Ой у лузі червона калина». -Генадій Чепурний разом з батьками , вчителями, та вихователями провів заняття із мнемотехніки, та залишив методики для ознайомлення всіх бажаючих. Також провів заняття у вигляді змагань між дітьми та батьками. Хто краще запамятає. - Приготування їжі. Разом з Стінянською Іриною учасники випікали вафельки у вигляді сердечка і коштували їх. - Художнє мистецтво. Гандзій Наталя та Мінкіна Марія малювали патріотичні малюнки з дітьми середнього віку. - Декоративно - прикладне мистецтво. Зедник Людмила і Боробець Любов навчили всіх бажаючих виготовляти оберіг від поганих слів «Ловець снів». - Для наймолодших був облаштований куточок за методикою Монтесорі. З ними займалась Боцюк Марія. - Шинкарьова Жанна провела психологічний тренінг з використанням різних методик. На занятті були присутні підлітки та дорослі. - Арттерапія. Дошкільнята, разом з Лановенко Оленою будували замки для принцес та грали настільні дидактичні ігри. Засновники проекту: Пілманіс Людмила , та Стінянська Тетяна. Не хтіли відпускати гостей присутні. Так все сподобалося. Запрошували на наступний раз . Дякуємо всім за гарний та позитивний настрій, усмішки, поради. Бажаємо мирного неба.

16:33 20.06.2022

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень